Çökertme / Bodrum Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökertme / Bodrum Kebabı





Marine için,
400 gr biftek veya bonfile
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
½ çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt

Servis için,
500 gr patates
Kızartmak için sıvıyağ
Sarımsaklı süzme yoğurt

Sos için :Sıvıyağ ve pul biber

Etlerimizi ince jülyen kesiyoruzTüm malzemeyi derin bir kaba alıp ,etlerimizle harmanlıyoruzEn az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz

Marinelenmiş etlerimizi,yayvan ve derin bir teflona alıp,1 çay bardağı sıcak su ekleyip,yüksek ateşte hızlı pişiriyoruzEtlerimiz pişmeye yakın tuzunu ayarlıyoruz

Etlerimiz pişerken patateslerimizi kibrit çöpünden kalın doğruyoruzKızartıyoruz

Servis için,patateslerimizi porsiyonluk tabağa alıyoruzEtimizi ortaya ekliyoruzSüzme yoğurdu etrafına gezdiriyoruzKızdırdığımız yağ ve pul biberi yemeğimizin üzerine gezdirip,sıcak servis yapıyoruz

Afiyet olsun…

Not : Bu tarif, iri rendelenmiş patates kızartması ile sunuluyor,Bodrum’da…Ancak yağlı ve yapışmış geldi bana …Tercih sizin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.