Aman Felek Kömek Eyle / Türküsü Ve Hikayesi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aman Felek Kömek Eyle / Türküsü Ve HikayesiS?fu bunlardan da (orada bulunan insanlardan) K?şiş'i s?ruşturdu D?diler: K?şiş buradan g?çip Beyazıd şehrine gitti Kerem ile S?fu o g?ce ?rada kaldılar seher vakti t?zden y?la düşüp Beyazıd'a doğru gitmeye başladılar Kerem dağ eteğini dolanan yol ile gidiyordu Gördü ki bu y?rde yani dağ eteğinde ? kader çok turaç keklik ve nice kuşlar var ki yol üstünde dağ eteğinde ? tarafa bu tarafa uçuşup duruyorlar Bu olanca kuşların sevincini gören Kerem yürekten efkarlandı Birden bire Kerem'in halı perişan ?ldu gönlü gam ile doldu Sofu'dan sazı istedi -Sofu şu sazımı ver bu kuşlara bir türkü söyleyeyim Sofu sazı Kerem'e verdi Kerem sazı sinesine basıp halına münasip gönlüne göre bir türkü söyledi Aman felek kömek ?yle bu günde Nagah y?rde geldi aldı derd beni G?ce gündüz ?da yandım alışdım Tutdu y?lum y?lum y?ldu derd beni Gurbet ?lde uca dağlar aşalı Ah ?tdikçe kara bağrım d?şeli Ben Aslı imden ayrı düşdüm düşeli Delik delik ?tdi deldi derd beni Felek benim ile inad ?yledi Kem ile hicrandı töhfen söyledi Keskin kılıcıyla bağrım t?yledi Bölük bölük ?tdi böldü derd beni G?ce gündüz kesmez gözümün yaşı Saldı kanlı felek başıma daşı Erzrum dağında k?çirdim kışı Ahır çölden çöle saldı derd beni Bilmem hayal mıydı y?hsa düş kimi Geldi geçti b?ran kimi kış kimi Sefil Kerem yuvasında kuş kimi Tutdu y?lum y?lum y?ldu derd beni |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|