Piri Reis Üniversitesi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Piri Reis ÜniversitesiKuruluş yılı: 8 Şubat 2008 Eğitim dili: İngilizce Türü: Vakıf Rektörü: ProfDr Osman Kâmil SAĞ Yeri: İstanbul Türkiye İnternet sitesi: wwwpirireisedutr Piri Reis Üniversitesi 8 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da kurulan vakıf üniversitesidir Denizcilik Camiasının IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) önderliğinde başlattığı DENİZCİLİK EĞİTİMİNDE ATILIM girişimleri Ocak 1993 tarihinde TÜRK DENİZ EĞİTİM VAKFI (TÜDEV) in kuruluşu ile başlamıştırTÜDEV önce özellikle Türkiyede Denizcilik eğitimi veren başta İTÜ Denizcilik Fakültesi, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ gibi Yükseköğrenim kurumları olmak üzere tüm Öğrenim Kurumlarına yardımcı olmak; sonra kendi Denizcilik Eğitim Merkezini kurmak; daha sonra da Küresel Anlamda bir Dünya Denizcilik Üniversitesi kurmak misyonu ile çalışmalarına başlamış ve bu doğrultuda hedeflerine teker teker ulaştıktan sonra en sonunda 8 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak Tüzel Kişilik kazanmış bulunan TC PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİNİ kurmuş; Türk ve Dünya Denizciliğine kazandırmıştır Akademik Birimler
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|