İstanbul Arel Üniversitesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbul Arel Üniversitesi![]() Slogan: Genç Dünyalara Açılan Çağdaş Kapısı Kuruluş tarihi: 2007 Tip: Vakıf üniversitesi Rektör: Prof Dr Ömer Asım SAÇLIKonum: İstanbul, Türkiye Kampüs: Sefaköy - Büyükçekmece Website: www arel edu trİstanbul Arel Üniversitesi, Kemal Gözükara eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 5656 sayılı Yasa ile kurulan, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak kuruluşunu tamamlayan, Yüksek Öğretim Yasası çerçevesinde kamu tüzel kişiliği, mali ve idari özerkliği olan vakıf üniversitesidir İstanbul Arel Üniversitesi'nde eğitim dili genel olarak İngilizcedir Öğrencilerin isteğine bağlı ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı da tanınmaktadır![]() Fakülteler Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Meslek Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Sefaköy Yerleşkesi Sefaköy Yerleşkesi, İstanbul'un Avrupa Yakası Küçükçekmece semtinde, ana arter konumundaki E-5 Karayolu üzerinde ve merkezi bir noktada bulunmaktadır ![]() Sefaköy Yerleşkesi Yurt İmkanları Yenibosna'da bulunan "Öğretim Üyeleri ve Öğrenci Evleri" 165 m2 ve 70 adet daireden oluşmaktadır ![]() Tepekent Yerleşkesi Tepekent Yerleşkesi, Büyükçekmece gölünün batısında, Tepekent Uydukent'i içerisinde yer almaktadır Tepekent Yerleşkesi, toplam 60 000 m2 üzerine kurulmuştur Tepekent Yerleşkesi bünyesinde; 300 akıllı sınıf, kablosuz İnternet bağlantısı, 3000 m2 mühendislik atölyeleri, 2000 m2 kütüphane, 1500 m2 900 kişilik konferans ve tiyatro salonu, 3000 m2 kafeteryalar, 2000 m2 kapalı yemek salonu, 2000 m2 teras yemek salonu, kapalı olimpik yüzme havuzu, kapalı olimpik basketbol, voleybol, tenis, hentbol spor sahaları, fitness center ve squash salonu, farklı kapasitelerde çok amaçlı amfiler, 5000 m2'lik, 500 araçlık otopark bulunmaktadır![]() Tepekent Yerleşkesi Yurt İmkanları Büyükçekmece Tepekent Yerleşkesi'ne 500 m mesafede yer alan, üniversiteye ait ve her biri ortak kullanımlı havuzlara sahip 25 villa ise "Öğrenci Villaları" olarak sadece öğrencilerin kullanımına ve konaklamasına ayrılmıştır Öğrenci villalarının her biri 320 m2 ve toplam 300 öğrenci kapasitelidir![]() VİKİPEDİ |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|