![]() |
Proteinlerin Sindirimi Nerede Başlar?.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Proteinlerin Sindirimi Nerede Başlar?..Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Besin mideye girdiği zaman ağızdaki tüktük bezlerinin salgılarından dolayı pH’ı baziktir ![]() ![]() ![]() ![]() Salgı hücreleri tarafından salgılanan HCl’nin yoğunluğu fazla ise canlı dokular için zararlı olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Besin mideye girince , bazı hücreler gastrin denilen bir hormon çıkarmak için uyarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HCl midede büyük moleküllerin parçalanması için gereklidir ![]() ![]() ![]() Midenin salgı hücreleri tarafından pepsinojen salgılanması gastrinin etkisiyle kontrol edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pepsin büyük protein moleküllerinin peptit bağlarını parçalayarak bunun daha küçük polipeptit moleküllerine ayırır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|