![]() |
Benim Tarihim! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Tarihim!Benim tarihim! Eğer karnı ağrıyan çağdaşlara sorarsanız, İbrahim deli, çoğu evlat katili, neredeyse tamamı kadın düşkünü, içki sular seller gibi ![]() ![]() ![]() *** Hayret, nasıl oldu ki böyle bir aile, hem de sürekli genişleyerek altı asırdan fazla hüküm sürdü ![]() ![]() ![]() Hayret ![]() ![]() ![]() Ve hayret, çekildikleri hiçbir yerde arkalarından kötü konuşulmuyor da, çamur atanların neredeyse tamamı kendi evlatları ![]() ![]() ![]() Çekildikleri her yerde medeniyetlerinin izi ![]() ![]() ![]() Afrika ve Orta Doğu hâlâ onların adaletine ve merhametine hasret ![]() ![]() ![]() *** Eğer karnı ağrıyan çağdaşlara sorarsanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onların tapındıkları medeniyetin girdiği her yerde kan var ![]() ![]() ![]() Osmanlı, adaleti kılıçlarının ucunda götürdü evet; götürdüğü yerdekiler insanlığı gördüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karnı ağrıyan çağdaşların öykündüğü medeniyet ise adaleti lafla götürüyor, propagandayla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Hayır, siz yalan söylüyorsunuz ![]() ![]() ![]() Soyu temiz ve asil bir aileden bahsediyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Ne delisi var, ne ayyaşı ![]() ![]() ![]() Olsa olsa biri diğerinden biraz daha az başarılı belki ![]() İster ön yargı deyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her biri eli öpülesi kahraman, Hak âşığı ve “gerçek Padişah”ın kulu olduğunun farkında olan iyi yetişmiş mütevazı Sultanlar ![]() ![]() ![]() Genç Osman’ı da, Vahidettin Han’ı da, Sarı Selim’i de, Avcı Mehmed’i de ![]() ![]() ![]() Hepsi başımın tacı ![]() ![]() ![]() Sonra gelenlerin çoğu onların at uşağı bile olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerisi yalan ![]() ![]() ![]() M ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|