Tavuk Etli Ve İspanaklı Lazanya |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Etli Ve İspanaklı Lazanya9 yaprak lazanya 2 parça tavuk göğüs eti 1 kg ıspanak 1 soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 15 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel sos için 50 gr tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 35 su bardağı süt Tuz Tavuk etli ve ıspanaklı lazanya: Tavuk etini haşlayın ve küçük parçalar halinde kesin Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Ispanakları yıkayıp ince doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin Tuz, karabiber ve tavuk etlerini ilave edip karıştırın Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtın Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin Tuz ekleyin Beşamel sosu ıspanağa ekleyin Fırın kabını yağlayıp yan yana üç lazanya dizin üzerine ıspanaklı harcın 1/3’ünü yayın Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin Aynı işlemi tekrarlayın En üste kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|