Pazılı Lazanya |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Lazanya1 demet pazı 1/2 soğan 110 gr mantar yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon tuz karabiber Beşamel sos için 30 gr tereyağı 3 yemek kaşığı un 3 bardak süt 1 çay kaşığı tuz Pazılı Lazanya: Pazıyı iyice temizleyip bir parmak kalınlığında, mantarları ince ince ve soğanı da küp küp doğrayın Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın Önce soğanları tencereye ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Ardından mantarları, tuzu ve kara biberi ekleyip 3-4 dk kavurup, pazıyı ekleyin ve tüm malzemeleri kendi sularında kısık ateşte pişirin Ocağın altını kapadıktan sonra kimyonu ekleyip, soğumaya bırakınBeşamel sos için bir tencereye tereyağını koyup eritin Unu ilave edip kavurun Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin Tuzu da ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin Tepsinin altına önce beşamel sos koyup yayın Bir sıra lazanya bir sıra malzeme bir sırada beşamel sos şeklinde dizin en üste bol beşamel sos koyup, Önceden ısıtılmış (160 derece) üstü kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|