Pazılı Lazanya

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Lazanya





1 demet pazı
1/2 soğan
110 gr mantar
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon tuz
karabiber

Beşamel sos için
30 gr tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
1 çay kaşığı tuz

Pazılı Lazanya:
Pazıyı iyice temizleyip bir parmak kalınlığında, mantarları ince ince ve soğanı da küp küp doğrayın
Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın Önce soğanları tencereye ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun Ardından mantarları, tuzu ve kara biberi ekleyip 3-4 dk kavurup, pazıyı ekleyin ve tüm malzemeleri kendi sularında kısık ateşte pişirin Ocağın altını kapadıktan sonra kimyonu ekleyip, soğumaya bırakınBeşamel sos için bir tencereye tereyağını koyup eritin Unu ilave edip kavurun Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edin Tuzu da ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin
Tepsinin altına önce beşamel sos koyup yayın Bir sıra lazanya bir sıra malzeme bir sırada beşamel sos şeklinde dizin en üste bol beşamel sos koyup, Önceden ısıtılmış (160 derece) üstü kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.