Psihalive Haluj Çerkez Yemeği |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Psihalive Haluj Çerkez YemeğiBir cerkez olarak kendi kulturumden bir tarif ile konu acmak istedimUmarım ve dilerim begenirsiniz arkadaslarAfiyet olsun simdiden Saygılar, Çerkescesi Psıhalive olan bu yemek, halk arasında Çerkes mantısı olarak da bilinir Çerkes sofrasının başta gelen yemeklerinden birisidir Yapılışı: Altı kişilik hazırlanacak bir servis için iki kilo kadar un, içine bir yumurta ve yeterince tuz atılarak katı hamur haline gelene kadar soğuk su katılarak yoğrulur Ayrıca kullanılacak diğer malzemeler de hazırlanır İsteğe göre çökelekli, patatesli veya kıymalı yapılabilir Ancak genelde patatesli olanı tercih eldir Patatesler kabukları ile haşlandıktan sonra soyulur ve kıvamına gelene kadar ezilir, içerisine biber, tuz katılarak karıştırılır Daha önce hazırladığımız hamur küçük bezilere (parçalara) ayrılır ve oklava ile fazla ince olmayacak şekilde açılır ve normal bir su bardağının ağzı ile küçük parçalara ayrılır Hazırlamış olduğumuz patates harcından birer çay kaşığı miktarınca parçalara konulur, bu parçalar da ikiye katlanarak patateslerin pişerken dışarı çıkmaması için kapatılan parçaların kenarları iyice pekiştirilir Bu şekilde hepsi tamamlandığında tencerede kaynayan tuzlu suyun içine atılır ve açık ateşte on beş dakika pişer Servisi: Pişen Psıhalive makarna gibi süzüldükten sonra isteğe bağlı olarak bir tepsi veya ayrı tabaklarla sofraya konur Üzerine de hazırlanmış olan biber sosu ilave edilir Bununla birlikte isteyen kişiye sarımsaklı yoğurt servisi de yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|