Kıymalı Kopartma Börek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kopartma BörekMALZEMELER: Hamuru için: 4 çay fincanı un tuz, su 1 p kuru maya İç harcı için: 2 tane patates 1 tane kuru soğan 200 gr kıyma 1 tutam maydanoz Üzeri için: sıvıyağ 2 yemek k yoğurt 1 tane yumurta Kıymalı kopartma börek tarifi Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir Bu arada iç harcını hazırlayalım Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelimİçine sevginizi katmayı unutmayınızAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|