Kıymalı Kopartma Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kopartma Börek




MALZEMELER:

Hamuru için:
4 çay fincanı un
tuz, su
1 p kuru maya
İç harcı için:
2 tane patates
1 tane kuru soğan
200 gr kıyma
1 tutam maydanoz
Üzeri için:
sıvıyağ
2 yemek k yoğurt
1 tane yumurta

Kıymalı kopartma börek tarifi
Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir
Bu arada iç harcını hazırlayalım Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım
Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelimİçine sevginizi katmayı unutmayınızAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.