Tavuklu Mantı |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu MantıMalzemeler: 2 adet tavuk göğüs 3 yufka 500 gr yoğurt 3 diş sarmısak 3 yemek kaşığı salça Nane Pul biber Yapılışı: 2 adet tavuk göğüs haşlanmaya bırakılır Bu sırada 3 tane hazır yufka gelişigüzel parçalara ayrılır ve kurutulması için fırına verilir Kuruyan yufkalar tekrar ufaltılarak servis tabağına yerleştirilir, haşlanan tavukların suyuyla bolca ıslatılır Didiklenen tavuklar ıslatılan yufkaların üzerine yerleştirilir Sıvıyağda 2 yemek kaşığı salça kavrulur üzerine pul biber ve nane eklenir Yufka ve tavukların üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sos gezdirilir Tavuklu Mantı servise hazır hale gelir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|