Yassıören Damat Pidesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yassıören Damat Pidesi





1 kg un
Tuz
2 su bardağı su
İç harcı için
1 kg kuşbaşı dana eti
250 gr kuyruk yağı
5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yassıören damat pidesi:
Un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun Yumuşak bir hamur elde edin Gerekirse su ilave edin 10 dakika dinlendirin

Eti kuyruk yağı ile kavurup karabiber ekleyin Tuz ile tatlandırın Pirinci bol suda haşlayıp suyunu süzün Pirinç ile eti harmanlayın Hamuru üç bezeye ayırın Oklava ile açıp tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin Üzerine pirinçli harcın yarısını yayın İkinci hamur bezesini açıp üzerine kapatın ve kalan harcı üzerine aktarın

Son hamuru açın ve üzerine kapatarak ocak üzerinde çevirerek pişirin Alt tarafı pişince başka bir tepsiye aktarıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.