Hazır Yufkalı Çin Böreği |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hazır Yufkalı Çin BöreğiMalzemeleri: 6 adet yufka 3 adet yumurta 1 su bardağı süt, Yarım çay bardağı erimiş margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kabartma tozu İçinin Harcı : 1 adet soğan 1 su bardağından biraz az yeşil mercimek 2 orta büyüklükte havuç ( küçük doğranmış ve az haşlanmış ) 1 orta büyüklükte kabak ( küçük doğranmış ) 200 gram kültür mantarı ( boyuna ince doğranmış ) 3 adet taze soğan (ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz karabiber Üzerine : 1 su bardağı irice dövûlmüş etimek Yapılışı: Harcın Yapılışı: Mercimek akşamdan ayıklanır, yıkanır ve suda bırakılır Ertesi gün haşlanıp süzülür Doğranmış soğan, 4 çorba kaşığı sıvı yağda hafif sarartılır Yıkanıp ince doğranmış mantar, havuç, kabak konur, birkaç kez çevrilerek kavrulur Süzülmüş mercimek katılarak biraz daha kavrulur Ateşten alınıp, doğranmış taze soğan, tuz, karabiber ilave edilir Bu harç 24 kümeye ayrılır Büyükçe bir kasede yumurta, süt, erimiş yağ, sıvı yağ ve kabartma tozu iyice karıştırılır Bir yufka serilir, üzerine yumurta, yağ, süt karışımı sürülür, üzerine ikinci yufka konur Onun üzerine de karışım sürülür Daha sonra yufka sekiz parçaya kesilmektedir Alt kısmına harç koyarak iki kenarı kıvrılır Diğer aşamada 2 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılır Diğer yufkalarda bu şekilde sarılarak işleme devam edilir Elde ettiğimiz 24 adet börek artan yumurtalı karışıma batırılır ve ince dövülmüş etimeğe batırılır Çin Böreği Tepsiye dizilir, fırında kızartılır ve afiyetle sıcak sıcak yenir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|