Yılan Balığı Dolması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılan Balığı Dolması





15 kiloluk irice bir yılan balığı,
300 gram gelecek kadar bir morina balığı veya torik dilimi
30 gram kornişon,
25 gram kapari,
25 gram tereyağı
1 yumurta,
1 demet maydanoz
1 havuç,
1 sap kereviz,
1 baş soğan,
1 defne yaprağı,
1 tutam merzengûş,
1 tutam kekik,
3 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar tuz ve karabiber

balığı ayıklarken keten bir bez kullanmalısınızYılan balığını tezgâha yatırınbir bıçakla başının altından, boyun yerinden, etine değdirtmeden sadece derisini kesinketen bezle derinin ucundan tutarak kuyruğuna doğru kuvvetlice çekinDerisini çıkardıktan sonra bir bıçakla karın kısmını boynundan başlayıp kuyruğuna kadar açınKarnını açtıktan sonra içini temizleyin ve keskin bıçak yardımıyle kemiğini kılçıklarını ayırın
Balık tamamen ayıklandıktan sonra bol suyla iyice yıkayın, suyunu süzün tezgâhın üzerine koyunöbür yanda harcı hazırlayın
torik balığının kılçıklarını ayıkladıktan sonra etini makineden geçirerek bir kâsenin içine koyunayıklanmış, kıyılmış maydanozu serpin
kornişon kekiği, merzengûşu, tuzla karabiberi serpinSonra içine yumurtayı kırın ve kaşıkla malzemeleri karıştırarak iyice yedirin
Yılan balığını elle bastırarak yaprak gibi açınSonra içinin harcını baş tarafına daha fazla, kuyruk tarafına daha az olarak yerleştirin
harcı dışarı taşırmayacak şekilde elinizle kapatınÖnceden hazırladığınız iğne iplikle balığın boydan boya sıkı bir şekilde dikin- balığın üzerini de tuzlayıp öbür yanda geniş bir tavanın içine tereyağını zeytinyağını koyup tavayı ateşe alınSoğan havuçu rendeleyerek defne yaprağıyle birlikte yağın içine katınBu sebzeleri birkaç dakika kavurunSonra yılan balığını daire şeklinde bükerek ve bu şekilde ateşin üzerindeki tavanın içine bırakınTavanın ağzını kapatıp 45dk kadar pişirinBu süre içinde baliği kesinlikle çevirmeyin, Eti hassas olduğu için dağılabilir
Balık piştikten sonra tavadan geniş servis tabağına yerleştirinTavada kalan salçayı ezerek delikli süzgeçten geçirin balığın üzerine dökün
Balığın çevresini ve ortasını haşlanmış ve garnütür edilmiş bütün patateslerle ve bıçakla maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.