![]() |
Karides Kokteyl.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karides Kokteyl..![]() 4 Kişilik) Malzeme: Karides(cimcime) , 200 gram Marul veya kıvırcık yaprağı, körpe, 4 adet Limon suyu, 1 kahve kaşığı Ketçap, 4 çorba kaşığı Mayonez, 4 çorba kaşığı Domates suyu, 1 çorba kaşığı( sulandırılmış salça da olabilir) Konyak, 1 tatlı kaşığı (isteğe tabi) Tuz, karar miktarda Kırmızı biber, karar miktarda Yapılışı: Usulüne göre haşlanmış karidesler baş ve kabuklarından ayıklanır ![]() ![]() Derince bir kapta mayonez, ketçap ve domates suyu iyice çırpılarak karıştırılır ![]() ![]() ![]() Marul yaprakları ince şeritler ve küçük parçalar halinde doğranır ![]() ![]() Kalan karidesler bardakların kenarlarına dizilir ![]() ![]() Soğuk servis yapılır ![]() Sair hususlar: Karides kokteyli içeren bardak, tatlı tabağı üzerinde bir tatlı kaşığı ile servis yapılmalıdır Tatlı tabağına, güzel görüntü vermesi için ,kızartıldıktan sonra dörde bölünmüş, üzerine tereyağ sürüldükten sonra siyah veya kırmızı havyar konmuş tost ekmeği ile servis yapmakta yarar vardır ![]() Bardağın üstüne yerleştirilecek turşu (i ![]() ![]() ![]() Aynı kokteyl kerevit ile de yapılmaktadır fakat aynı tadı vermemektedir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|