Kremalı İspanaklı Alaska Mezgiti |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı İspanaklı Alaska Mezgiti2 paket Alaska Mezgiti (6 parça) 10 adet peksimet Yarım demet kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 kg ıspanak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 ml krema Tuz Karabiber 1 kırmızı biber Kremalı Ispanaklı Alaska Mezgiti: Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu iyice süzün İri parçalar şeklinde doğrayın Peksimetleri mutfak robotunda çekerek ufalayın İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın Alaska Mezgitlerini 100 ml krema ve peksimetli karışıma bulayıp içine yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Zeytinyağını tencereye alıp ıspanakları kavurun Tuz, karabiber ve kalan 100 ml kremayı ekleyip karıştırın Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin Kremalı ıspanağı servis tabağına alıp üzerine mezgitleri yerleştirin Yağda sotelenmiş kırmızı biberlerle süsleyip sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|