Lipsos Buğulama

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lipsos Buğulama





1 temizlenmiş lipsos balığı (2 kg)
2,3 küçük soğan
10 mantar
2 domates
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
2 havuç
1 haşlanmış patates
Kekik, karabiber, tuz

Lipsos buğulama:
Lipsos balığını dört parçaya bölün 10 dakika tuzlu suda bekletin Soğanları soyun Mantarları temizleyip ince ince doğrayın Domates ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın

Tencerede tereyağını kızdırın Soğanları soyup bütün olarak soteleyin Salçayı ekleyip kavurun Domates ve havucu ilave edip karıştırın Havuçlar yumuşayınca mantarı ekleyip 10 dakika pişirin Balık, baharatlar, tuz ve suyu ekleyip kapağını kapatın Kısık ateşte balıklar yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin

Karışımı derin bir fırın kalıbına alın Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve alüminyum folyo ile kapatın Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın Kalıbı fırına alıp 10 dakika pişirin Haşlanmış patates ve kırmızı soğan dilimleriyle süsleyerek servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.