Şeftali Ve Yabanmersinli Galette |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali Ve Yabanmersinli Galette![]() Hamur için 2 5 su bardağı unYarım su bardağı toz şeker 1 çay bardağı mısır unu 1 tutam tuz 115 gr tereyağı 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu İç malzeme için 1 su bardağı yaban mersini 3~4 şeftali 3/4 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı mısır nişastası Üzeri için 1 yumurtanın akı 2 yemek kaşığı süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı file badem Şeftali ve yabanmersinli galette: Sütü ısıtın Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın![]() Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar robotu çalıştırın Limonlu süt karışımını ilave edin Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç folyoya sarıp 35 dakika soğutun![]() Şeftalileri yıkayıp ince dilimleyin ve geniş bir kaseye alın Yaban mersini, toz şeker, esmer şeker, tarçın, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın![]() Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açın Kenarlardan 5-6 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın![]() Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|