Böğürtlenli Rulo Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Rulo Pasta3 yumurta 3 kahve fincanı toz şeker 1 çay bardağı süt Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı 2 kahve fincanı un 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı vişne suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Pudra şeker Dolgusu için 2 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı un Yarım paket labne peyniri 1 çay bardağı krema 1 paket vanilya 1 çay bardağı toz şeker üzeri için 300 gr böğürtlen 2/3 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası Böğürtlenli rulo pasta: Derin bir kapta yumurtalarla toz şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin Son olarak elediğiniz un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın Fırın tepsisine yağlı kağıt serin Kek hamurunu tepsiye döküp düzgün bir şekilde yayın önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkarır çıkmaz kekin üzerine yağlı kağıdı serin ve rulo şeklinde sarın Krema için süt, yumurta sarısı, un ve toz şekeri derin bir kapta el blenderi ile karıştırın Tencereye aktarıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp labne peyniri ve vanilya ekleyip karıştırın Kremayı kabarıncaya kadar çırpın Hazırladığınız labne peynirli karışımı kremaya ilave edip karıştırın Rulo keki yağlı kağıttan ve tepsiden çıkarın Vişne suyu ile ıslattıktan sonra üzerine krema sürüp tekrar katlayın üzerine pudra şeker serpin Böğürtlenli sos için tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin Pastanın üzerine gezdirin Servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|