Merengli Dondurma Pastası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Merengli Dondurma Pastası





200 gr vanilyalı dondurma
200 gr çilekli dondurma
200 gr kakaolu dondurma
¾ su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

Mereng için
3 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı krem tartar

Merengli dondurma pastası:
Kümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.