Kızıldereli Atasözleri |
08-27-2006 | #1 |
evrem
|
Kızıldereli AtasözleriKızılderili Atasözleri * Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz (Ute Kabilesi) * Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yasayanlara ilave eder (Hopi Kabilesi) * Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım (Apache Kabilesi) * Şeytan hakkında konuşmayınGençlerin kalbinde merak uyandırır (Siyu Kabilesi) * Bir kere "Al sunu" demek, iki kere"Ben vereceğim" demekten iyidir (Kabilesi bilinmiyor) * Su gibi olmalıyız Her şeyden aşağıda, ama kayadan bile kuvvetli (Siyu Kabilesi) * Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak (Sauk Kabilesi) * Bir düşman çok, yüz dost azdır (Hopi Kabilesi) * Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır (Cherokee Kabilesi) * Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi) * Doğum yapan her şey dişidir Kadınların ezelden beri bildiği kainatın dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır (Mohawk Kabilesi) * Unutmayın çocuklarınız sizin değildir Onu yaratıcıdan ödünç aldınız (Mohawk Kabilesi) * Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal (Lumbee Kabilesi) * Aşkı tanıdığında, yaratıcıyı da tanırsın (Fox Kabilesi) |
08-29-2006 | #2 |
stubborn
|
Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz (Ute Kabilesi) bu çok güzelmiş tşkler |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|