![]() |
Saygın Bir Firma Ve Soruları... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saygın Bir Firma Ve Soruları...Saygın bir firmada yönetim, işe girmek isteyenlere bir soru sormuş ve soruya en uygun cevabı veren kişiyi işe almışlar ![]() doğru veya yanlıs cevap diye bir şey yok, sadece düşünce sistemi önemli ![]() Soru şu: Karanlik yağmurlu bir gece, yağmur yağıyor, fırtına var, gök gürlüyor ve siz sabaha karşı 02 ![]() ile gitmektesiniz ![]() ![]() Biraz ilerde otobüs durağında 3 kişi bekliyor ![]() Birincisi bir doktor, sizi daha önce geçirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış ![]() İkinci kisi, çok yaşlı ve hasta neredeyse ölmek üzere olan birisi ![]() Üçüncüsü, hayatınızın rüyası, her zaman tanışmak için can attığınız birisi ![]() Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişiye yer var ![]() Böyle bir durumda ne yapardiniz? Soruyu iyice düşünün ve en iyi cevabı verin ![]() (cevap vermeden alt bölümlere geçmeyin ![]() Görüşmecilerden bazılarının cevabı şöyle olmuş: A ![]() B ![]() C ![]() geleceğim ve hayatım için, her zaman tanışmak istediğim, hayatımın rüyasını alırdım ![]() Burada doğru veya yanlış cevap diye bir şey yok sadece her bir kişinin durumu algılayışı ve ele alışı var Bu görüşmede cevapların % 90' ı "yaşlı adamı alırdım" olmuş ![]() ama sadece bir kişiyi işe almışlar ![]() O kişinin cevabı acaba nasılmış? (Biraz düsünün ve sonra asagisini okuyun ![]() Arabadan inip anahtarı doktora veririm, doktor benim hayatımı kurtardiği gibi yaşlı kişiyi de hastaneye yetiştirip iyileştirebilir ![]() Böylece ben de hayatımın insanıyla otobüs durağında baş başa kalıp onu tanıma fırsatını elde edebilirim ![]() Bu cevapla o kişi hemen işe alınmış ![]() İnsanoğlu tabii olarak bencildir, bütün verilen diğer cevaplarda kimse arabasını vermeyi akıl edememiş ![]() </I> |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|