![]() |
Konversiyon Bozukluğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konversiyon BozukluğuKonversiyon Bozukluğu Nedir? Neden Oluşur? Konversiyon bozukluğu genellikle 10-35 yaşları arasındaki kişilerde görülür ![]() ![]() •Ruhsal olarak çok acı çekmek •Ailede bu hastalığın görüldüğü kişilerin olması •Çocukken cinsel tacize uğramak •Stresli bir ev veya iş yaşamı •Kadın olmak •Fiziksel semptomları olan kişilerle birarada bulunmak Semptomları Nelerdir? Konversiyon bozukluğu birdenbire ortaya çıkar ![]() •İşitme kaybı, veya sağırlık •Konuşamamak •Uyuşukluk •Bir kolun veya bacağın felç olması •Ateş veya bayılma •Aşırı titreme •Yutma güçlüğü •İkili görme veya körlük Bu hastalık genellikle birkaç hafta veya birkaç ay sürer ![]() ![]() Teşhis Belirttiğiniz semptomlar konversiyon bozukluğuna aitse, doktorunuz bunu size bildirecektir ![]() ![]() ![]() ![]() •Konversiyon bozukluğu semptomlarından herhangi birinin ani bir şekilde ortaya çıkması •Yakın zamanda stresli bir olayla karşılaşmış olmanız •Semptomların ortaya çıkışında fiziksel bir etkenin olmaması Tedavi Doktorun ve aile bireylerinin kişiye destek olması ve güven ortamının oluşması son derece önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() •Semptomları tetikleyen problemlerin çözümüne yardımcı olacaktır ![]() •Histeriyle bağlantılı stres belirtilerini erken dönemde tanımanızı sağlayacaktır ![]() Ayrıca hipnoz yöntemi ile konversiyon bozukluğu başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir ![]() Ne Zaman Yardım Almalıyım? Yardım almazsanız, bu olaylar tekrarlayabilir ![]() ![]() ![]() Eğer semptomlar günlük yaşamınızı ciddi olarak etkiliyorsa, mutlaka uzman bir doktordan yardım almanız gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|