Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşlanmayı Geciktiren YiyeceklerYaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler Elma, brokoli, zeytinyağı, havuç, kırmızı biber ve diğer yaşlanmayı geciktiren yiyecekler…Yaşlanmayı ortadan kaldırmak mümkün değil Ancak, yaşlanmayı geciktirmek elimizde Genç ve zinde kalmayı sağlayan yiyecekleri bilmek ve tüketmek, vücuda zarar veren yiyeceklerden uzak durmak daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için şart Dr Burak Başarır, yaşlanmayı geciktirmek için beslenmemizde nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor… Yaşlanmayı geciktirmek için… Yağ ve şekeri sınırlayın Alkol, kafein tüketimini kısıtlayın, Sigarayı bırakın veya azaltın En az derecede işlenmiş meyveler, sebzeler, tam tahıllar, baklagiller, yağsız süt ve süt ürünleri, yağsız et, haftada 1-2 kez balık tüketin Ekstra antioksidan alın (E vitamini, C vitamini) Yaş ilerledikçe vücut, besin öğelerini daha az etkili kullanmaya başlar Dolayısıyla besin öğelerinde zengin gıdaların tüketimi arttırılmalıdır Bol miktarda taze sebze ve meyve tüketin Avokado, zeytin ve hindistan cevizi haricinde taze sebze ve meyveler yağ, kolesterol ve sodyum içermezler Sebze ve meyvelerin posa içerikleri de yüksektir Antiaging (yaşlanmayı geciktiren) faydalı besinler Elma: 4 g lif içerir Brokoli, lahana, Bürüksel lahanası: Fazla miktarda C vitamini, fitonütrient içerir Havuç: Fazla miktarda beta-karoten Sarımsak: Selenyum’dan zengindir Zeytinyağı: E vitamini ve doymamış yağlar içerir Papaya, Ananas: C vitamininden zengindir Ananas: Bromalin içerir, eklem problemlerini azaltıcı etkisi vardır Kuru erik: Kromdan zengin Mor üzüm: Kalp ve damar hastalıklarını önleyeci aktivite Kırmızı Biber: Capsaicin adında artirite yardımcı bir madde içerir Ispanak: C vitamini Soğuk su balığı: Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri (somon, uskumru , sardalya) Kurubaklagiller: Isoflavinoidler ve fitoöstrojenler (soya), kolesterol düşürmede etkili Tam tahıllar ve esmer pirinç: Lif ve B vitamini açısından zengindir Keten tohumu: Omega 3, lif (kolesterol düşürmede etkili) Domates: Likopen içeriği yüksek Yaban mersini: E vitamini ve C vitamini açısından zengndir Su Vücutta yıpranmaya ve yaşlanmaya sebep olan besinler Fazla miktarda karbonhidrat Şeker Tam yağlı süt ve süt ürünleri Kafein (çay, kahve, çikolata, kola) Sigara Beyaz un Hazır besinler Flor gibi kimyasallar Yapay tatlandırıcılar, renklendiriciler Alkol İşlenmiş besinler Konserve besinler Katkı maddeleri Yağlı etler Margarin Fazla miktarda bitkisel yağ Hidrojene yağlar Bol yağda kızarmış besinler Cipsler Besin artıkları ile beslenen deniz ürünleri (midye) Doğal olmayan diyetle beslenen hayvan etleri (domuz eti) Dr Burak Başarır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|