|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunması, çantasında, gerekenler, ilk, yardım |
![]() |
İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenlerİlk Yardım Çantasında Bulunması Gerekenler İlk yardım çantaları, kaza yerinde ilk yardım uygulamalarında kullanılacak araç-gereçleri ile düzenlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk yardım çantaları daima en kolay ulaşılabilen yerlerde bulunmalıdır ![]() ![]() ![]() İlk yardım çantaları, amaca göre düzenlendiği için değişik isimler alır ![]() ![]() İlk yardım çantasının kapsamı, kullanılacağı yere göre değiştirilir ![]() ![]() İlk yardım dolabı, daha kapsamlıdır ![]() ![]() ![]() Kişisel İlk Yardım Çantasında, Evde İlk Yardım Malzemeleri Kişisel ilk yardım çantası, evde, okulda küçük işyerinde bir veya birkaç kişinin kullanabileceği araç-gereçlerle donatılır ![]() Çantaya ihtiyaç duyacak kişinin kronik bir hastalığı varsa, o hastalığa karşı önlem almak üzere çantasını düzenleyebilir ![]() Genel olarak kişisel ilk yardım çantasında aşağıdaki araç-gereçler bulunmalıdır ![]() • Flaster, steril paketlenmiş gaz bezler, kağıt gazbez, • Gaz kompresler, hazır pansumanlar, termofor, • Değişik ölçülerde üçgen ve rulo sargılar, turnike, • Kunt uçlu makas, pens, enjektör, plastik buz torbası, • Çengelli iğne, pamuk paketleri, termometre, • Kalem, not defteri, el feneri, • Antiseptik solüsyonlar, ağrı kesiciler, antibiyotikli yara ve yanık pomatları, vazelin, • Tendürdiyot, alkol, amonyak, karbonat, şeker, • İlk yardım kitabıdır ![]() Seyahat İlk Yardım Çantası Seyahata çıkılacağı zaman ilk yardım amacıyla kullanılabilecek araç ve gereçler seyahat ilk yardım çantasına yerleştirilmelidir ![]() Bir seyahat ilk yardım çantasında bulunması gereken mal*zemeler şunlardır: • Çeşitli ölçülerde rulo sargılar, üçgen sargılar, turnike, • Geniş ölçülerde rulo sargılar, üçgen sargılar, plastik torba, • Çengelli iğneler, el feneri, kalem, bloknot, • Atel takımları, gaz bezler ve hidrofil pamuk, flaster, • Şeker, sodyum bi karbonat, tannik asit eriyiği, • Alkol, tentürdiyot, amonyak, vazelin, • İlk yardım kitabıdır ![]() Araç İlk Yardım Çantası, Araçlarda, Motorlu Taşıtlarda İlk Yardım Çantası Motorlu taşıt ilk yardım çantası, Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili “yönetmeliğe göre trafiğe çıkan her araçta bulunması zorunludur ![]() Taşıt ilk yardım çantası, kaza anında iik yardımcının kullanabileceği önemli bazı malzemeleri içerir ![]() ![]() ![]() ilk yardım çantası, aracın kaza*da en az zarar gören bir yerinde bulunur ![]() ![]() ![]() Motorlu araç ilk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler aracın yolcu kapasitesine göre düzenlenmiştir ![]() ![]() Türk Standartları Enstitüsü TS 4019 nolu standart ile çanta donanımı! belirlemiştir ![]() Bu malzemelerle donatılmış çanta, 10 kişiye kadar olan araçlarda bulundurulmalıdır ![]() ![]() Araç ilk yardım çantası malzemeleri şunlardır: • Hava hortumu (Airvvay), • Suni solunum maskesi, • Üçgen sargı bezi, • Sargı bezi (üç adet 10 cmx250 cm), • Flaster (1,25 cmx100 cm), • Steril tampon (gazlı bez) 3 paket, • Makas (küçük boy bir adet), • Elastik bandaj (5 cmx150 cm), • Çengelli iğne (6 adet), • Yara bandı (5 adet), • Açık renkli plastik örtü (200×150 cm), • Not defteri (küçük) ve kurşun kalem, • ilk yardım el kitabı, • Malzeme listesidir ![]() Bu malzemeler uygun büyüklükteki bölmeli, kapaklı çantaya konula*caktır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|