Okul Kıyaftleri Serbest |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Okul Kıyaftleri SerbestMEB öğretmen, öğrenci ve veliler arasında yaptığı “Okul kıyafetleri serbest olsun mu?” anketine göre “Önlük kalksın, serbest kıyafet gelsin” diyenlerin sayısı “Önlük uygulaması devam etsin” diyenlerin önüne geçti ![]() Gelecek öğretim yılından itibaren öğrenciler okula mavi önlük ya da okulların belirlediği formaları giymeden gidecek İşte yeni öğretim yılında okullarda geçerli olacak kıyafet:-Kışın pamuklu yazın keten pantolon giyilecek ![]() -Kota izin yok ![]() -Şort ve askılı giymek yasak ![]() -Kızlarda etek giyme zorunluluğu yok Etek boyu dizin hemen altında olacak![]() -Erkek öğrenciler kışın renk şartı olmaksızın gömlek ve ceket giyecek yazın tişört serbest ![]() -Erkek öğrencilerde tek renk kravat zorunluluğu kaldırıldı ![]() -Kıyafetler dini, etnik, ideolojik sembol ve renkleri taşımayacak ![]() -Başörtüsü, türbana izin yok ![]() -Sandalet ve terlik gibi ayağı açıkta bırakan ayakkabılar giyilemeyecek ![]() ‘SİYAH’ YASADAN DA ÇIKACAK MEB, “Okullardaki Görevlilerle Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik”te de değişiklik yapmaya hazırlanıyor Yasada hâlâ ilköğretim ve or ta öğ re - tim okullarında okuyan çocukların “siyah” önlük giymesine yönelik kural var MEB’in daha önce düzenlediği çalıştayda kıyafetlere serbestlik getirilmesi önerisi yer almıştı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|