![]() |
Yorgunluktan Kurtulma Reçetesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yorgunluktan Kurtulma ReçetesiYorgunluktan kurtulma reçetesi Son zamanlarda kendinizi daha yorgun ve vücudunuzda daha fazla ağrı hissediyorsanız, vücudunuzu yeniden canlandırıp harekete geçirecek birkaç ipucu ![]() ![]() Alacağınız küçük önlemlerle yorgunluk sorunundan kurtulmanızı sağlayacak yolları işin uzmanları gösteriyor ![]() ![]() Sabahları yataktan yorgun argın kalkanlar dikkat: Hareket miktarınız arttıkça yorgunluğunuz azalacak ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu Sağlık Merkezi'nden Prof ![]() ![]() ![]() EN ÇOK YORULAN ASLINDA EN AZ ÇALIŞANDIR * Neden bazı dönemlerde daha çok yoruluruz? Bazı dönemlerde yeterli besin alınmaması, vücutta vitamin ve minerallerin eksik kalması, tiroit bezinin çalışma düzensizlikleri, tansiyon, kalp, enfeksiyon hastalıkları hatta sigaranın fazla içilmesine bağlı olarak da yorgunluk artabilir ![]() * Yorgunluk ve ağrı neden artık daha fazla görülüyor? İnsanlar maalesef giderek daha az hareketli bir yaşamı benimsiyorlar ![]() ![]() ![]() Çünkü hem kaslarımız hem de eklemlerimiz fizyolojik olarak belirli hareketleri gerçekleştirmek üzere düzenlenmiştir ![]() ![]() Hareketsiz yaşamın iki kötü sonucu var: Biri şişmanlık, diğeri ise, ağrı ve yorgunluk hissi ![]() ![]() TEMBELLİKTEN KURTULUN * Hareketsizlik nasıl yorgunluk ve ağrıya yol açıyor? Hareketsiz bir kişide giderek kas tembelliği oluşup, kasların doğal kasılı olma hali ortadan kalkıyor ve eklemler yıpranıyor ![]() ![]() Bununla birlikte eğer kişi farklı zamanlarda, beklenmedik bir şekilde ani hareket ederse ya da yorucu bir aktivitede bulunursa (örneğin, çok hareketsiz bir kişi arkadaşlarına söz verdiği için maç yaparsa ya da yine günlük yürüyüşü hiç adet edinmemiş bir kişi trekkinge giderse) bu insanlarda çok şiddetli kas ve eklem ağrıları görülüyor ![]() ![]() * Hangi ağrılar bunlar? Genel olarak bazı kişiler daha çok boyun kasları, sırt kasları, üst kol kaslarıyla seyreden baş boyun bölgesi ağrıları ve o bölgede güçsüzlük, yorgunluk hissediyor ![]() ![]() Biz bunlara genel olarak 'miyofasyal ağrılı hastalar' diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() SOĞUK AĞRI YAPAR * Çok soğukta kalmak ağrıya mı yol açıyor? Evet, çünkü çok soğukta kalınca kişilerde kas kasılması oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() O yüzden hastalar "Soğuğa çıktığım zaman çok şiddetli ağrılarım oluyor" derler ![]() ![]() Bir süre sonra, "Ben uzun süre bilgisayarda çalışıyorum sonra kollarım o kadar yoruluyor ve kendimi o kadar halsiz hissediyorum ki işime devam edemiyorum" demeye başlarlar ![]() ![]() Hastarehberi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|