Pratik Bilgiler

Eski 07-26-2007   #1
bukettt
Varsayılan

Pratik Bilgiler



EsyaLar
Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır: Kapınızın,çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün

Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin(Birkaç tane)

Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız

Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın

İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs koyup dondurun

Buz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun Buzlar daha canlı kristal gibi görünürKaynamış suda oksijen azalır Buda buzun mat görünmemesini sağlar

Dişlerinizi doğal temizleyin: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın Sonra dişlerinizi fırçalayın

Küçük yanıklar için:Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyunYanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın

Ağız kokusu için: Kahve çekirdeği çiğneyin

Arı, sivri sinek sokmalarına karşı: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler

Fermuarlar sıkışırsa: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın

Gözlük camları: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz

Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa:Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökünİyice derisine yedirin ve giyinDerisi ayağınıza göre açılacaktır

Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denedinizmi

Çicekleriniz için: Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün

Gülleriniz boyunlarını bükerse: İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın

Saksı çiçekleriniz için : Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs yokedersiniz

Kapılarınızı vs cila yaparken :Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz

Akü Başları oksitlenirse : Cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz

İskambil kağıtlarını : Kolonya ile silip yumuşak bir bezle kurulayın

Fareleri kaçırmak için : Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun

Boya fırçaları sertleşmiş ise : Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz

Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa : Asetonla silin

Mangal ızgaranızı temizlemek zordur : Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz

Boya kokusunu gidermek için : İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun

Cam kırıklarını : Temizlersiniz fakat kıymıkları göremessiniz bunuda temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir

Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için : Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın

Balıklı tava kokusu : Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın

Kesik Limonu nasıl saklarsınız : Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır

Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız

Patates haşlarken :
Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuzpatatesler daha çabuk pişerler aynı zamanda

GiDaLaR

Karideslerin haşlanırken çıkarttığı pis kokulardan kurtulmak için: Karideslerin baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve bir dilim limon ile kaynatın

Soyulmuş patateslerinkararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın

Pastaların daha gevrek olması için:(tatlı,tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın

Dereotonu saklamak için:Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın,bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamayabırakabilirsiniz

Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1saat buz dolabında bekletin

Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın

Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar

Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz

Domatesin kabuklarını kolay soymak için: bıçağın sırtıyla domateslerin kabuklarını soyacağınız yönün tersine sürtün ve daha sonra soyun ya da domatesleri kaynar suda 1 dakika bekletin

Patlıcanların acısını almak için: patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bir müddet bekletin Sarı su çıktıktan sonra, patlıcanları sıkarak sudan alın

Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz

Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın

Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz

Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır

Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz

Pişirip sakladığınız yumurtaları , çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler

Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur Denetim altında kesildikten sonra bakteri üretimine yol açmaması için +40 C de saklanmalıdır Tavuk eti müşteri tarafından satın alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir Derhal tüketilmeyecek ise, temizledikten sonra tavuk plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilebilir Bu şekilde dondurulmuş etler'de 3 ay kadar saklanabilir Ayrıca, tavuk eti tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir Siyah etten farklı olarak mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir

Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir

Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler Tekrar canlı hale getirmek için ise, yıkanıp 10*15
dk kadar 2 litrelik suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda bekletilmesi yeterli olacaktır

Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir


Evinizde mayonez yaparken: Zeytinyağ yerine susam yağı kullanın Mayoneziniz daha uzun zaman bozulnadığını göraceksiniz

Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz

Balık çorbası yaparken: Suyunun daha lezzetli olması için balıkları en*az 45*60 dakika kaynatınBaş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın

Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için: pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz

Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için: ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun

Yemeğinizin içine şarap yerine koyabileceğiniz karışım: 1/3 üzüm sirkesi, 2/3 su, 1 küp şeker; bunları iyice karıştırın ve yemeğinizde kullanın Sonuç mükemmel olacak

Sosislerin patlamasını önlemek için: fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır

Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır

Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin

Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın

Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz ?

Et ya da balık yaptığınızda yemeğinizin suyunun daha lezzetli olmasını istiyorsanız birkaç damla 95ºC'lik alkol serpiştirin Tadı damağınızda kalcak

Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun

Kış aylarında hepimizin vazgeçilmez içeceği C vitamini deposu portakal suyudur Eğer portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz

Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır

Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak

Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın Daha sonra soğumaya bırakın Fırınınız umduğunuzdan da güzel kokacak

Eskilerin yöntemleri her zaman en iyi, en doğrudur Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın; bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır

Elmanın faydaları bitmez Lahana yemeği yaptıktan sonra evinize sinen ve pencereleri açsanız da çıkarmayı başaramadığınız lahana kokusundan kurtulmak artık çok kolay Bir elmanın kabuğunu soyup lahanın pişme suyuna ekleyin Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahanın hazmı daha kolay olacak




Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Pratik Bilgiler

Eski 11-18-2007   #2
gülgüzeli
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler



teşekkürler buketcimemeğine sağlık
__________________
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Pratik Bilgiler

Eski 11-18-2007   #3
bukettt
Varsayılan

Cevap : Pratik Bilgiler



bn teekrüer ederim
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.