Sonucu Kimse Bulamamış Dediler

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar aşağıda sorucağım soruyu kimse bilemeiş dediler ama ben çok zeki biri değilim ama bulduğumu idda ediyorum bakalım kimler bulabilecek

Ali-Ayşe-Ahmet 3 kardeş top oynuyorlarmış topları patlamış hepsi 10 ytl verip top almışlar daha sonra yeniden oynamaya başlamışlar top aldıkları yerdede sahibinin işi olduğu için çırak varmış sahibi gelince çırağına ne sattın demiş oda Ali-Ayşe-Ahmet'e 30 ytl ye top sattım demiş dükkan sahibide onlar tanıdık al bu5 ytl yi geri ver demiş çırak da içinde 2 ytl sini almış kimse anlamaz deyip kalan 3 ytl yi çocuklara vermiş çocuklar 3 ytl yi aralarında bölüşmüşler böylece top için hepsi 9ytl vermiş
Ama;
9+9+9=27 ise
çırak da 2 ytl cebe indirdi ise= 27+2=29
Ama top için 30ytl toplanmış ise peki kalan bir ytl nerde

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

bu soru için biraz uğraştım

1Bakkalda 30 lira var çırağa beş lira veriyor bu sırada çocuklarda para yok bakkalda kaldı 25
2Çırak çocuklara 3 lira veriyor
3Çırakta 2 lira kalıyor

bilmiyorum yaptım bişeyler umarım dogrudur bu soruda mantık hatası var ondan çözülemiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com