Zeka Testi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeka Testinereye açacağım konusunda biraz kararsız kaldım ama burası en iyi; benim lise öğretmeni çıktı bakalım sizin sonuclar nasıl olcak ? Zeka (!) Testi Aşağıdaki soruları tam 1 dk içinde yanıtlamaya çalışın Bir kağıt kalem alın ve yanıtlarınızı not edin, ve her soruya bir defa bakmaya çalışın oldukça ilginç bir zeka testi![]() ![]() )*1 Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?*2 Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?*3 Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?*4 30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?*5 Bir çiftçinin 17 koyunu vardı Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü Çiftçinin kaç koyunu var?*6 Sadece bir tek kibritiniz var İçinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz Önce hangisini yakarsınız?*7 Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?*8 3 elma vardı ikisini aldım Kaç elmam var?*9 Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?10 Hakkari' den hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz Şanlıurfa' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi Diyarbakır' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi 20 saat sonra Edirne' ye vardığınızda şoförün adı neydi?* * Şimdi Yanıtlar: 1 * Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardır *2 * Bir saat![]() 3 * Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat *4 * 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir *5 * 9 canlı koyun *6 * Kibriti *7 * Ayı beyaz olur Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzeykutbundadır *8 * 2 elma *9 * Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi *10 Şoför sizdiniz![]() * *Değerlendirme: 10 doğru : Einstein seviyesi ![]() 9 doğru : Toplumla uyuşamayan psikolojik bozuk vaka ![]() 8 doğru : Mühendis 7 doğru : Üniversite öğrencisi 6 doğru : Lise öğrencisi 5 doğru : İlkokul öğrencisi 4 doğru : İlkokul öğretmeni ![]() 3 doğru : Lise öğretmeni:s 2 doğru : Üniversite Profesörü 1 doğru : Vekil 0 doğru : Vatandaş emeğe saygı yorum yazarsanız sevinmem mutluluktan uçarım |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|