19 Mayıs Sözleri - 19 Mayıs Mesajları

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

19 mayıs ile ilgili sözler - 19 Mayıs Kutlama Mesajları - 19 Mayıs Sözleri 2011 - 19 Mayıs Tebrikleri - 19 Mayıs sözler - 19 Mayıs Atatürk sözleri - 19 Mayıs Şiirleri - Atatürk'ün 19 mayıs ile ilgili sözleri

Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır 19 Mayıs, Anadolu’da esir olmak istemeyen milletimiz için adaletin başladığı tarih olması bakımından da önemli bir gündür

Tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk’ün doğum günüm dediği ve bu günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs’tır

Bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla anar, aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım

Ülkemizin ulaştığı seviyenin, milletimizin Atatürk’ün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirme konusundaki kararlılığının bir yansıması olan bu bayramımızda, Büyük Önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anar, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Bayramı’nı kutlarım

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın … yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum

Kısa 19 Mayıs Kutlama Mesajı

Türk Milleti’nin büyük önderi Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda milletimize sağlık, huzur, güven, başarı ve mutluluklar diliyorum

19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı tarih olması sebebiyle oldukça önemlidir Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar devam eden sürecin başlangıcı olan bu önemli tarihi, her yıl Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamaktayız

Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir Bu emanete layıkı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde ifâ edecektir Bundan hiç kuşkumuz yoktur

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum

19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür

*** "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak"

*** Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür

*** Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez

*** "Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir"

*** "Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır" 19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür

*** Zafer, barışın en kısa yoludur "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! Bu belli Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol 19 Mayıs yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür

*** "Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır"

*** "Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım Samsun’luların hal ve durumlarında gördüğüm gözlerinden okuduğum vatanseverlik ve fedakarlık ; ümit ve tasavvurlarımı olumlu bir inanca götürmeye yetmişti"

*** 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür

*** Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak Zafer “Zafer benimdir” diyebilenlerindir

*** Bütün ümidim gençliktedir Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik

*** Türk çocuğu, çok zekisin, bu belli; fakat, zekanı unut, daima çalışkan ol

*** “Efendiler, ben bu kararların hiçbirini yerinde bulmadım Çünkü bu kararların dayandığı bütün deliller ve mantıklar çürüktü, temelsizdi Gerçekte içinde bulunduğumuz o günlerde, Osmanlı Devletinin temelleri çökmüş, ömrü tükenmişti Osmanlı ülkesi tamamen parçalanmıştı Ortada bir avuç Türk’ün barındığı bir ata yurdu kalmıştı Son sorun bunun da paylaşılmasını sağlamak için uğraşılmaktan başka bir şey değildi; Osmanlı Devleti, onun bağımsızlığı, padişah, halife, hükümet bunların hepsi anlamını yitirmiş bir takım sözlerdi… Sağlam ve gerçek karar … Millî egemenliğe dayanan tam bağımsız, yeni bir Türk devleti kurmak…Ne denli zengin ve gönenmiş olursa olsun bağımsızlıktan yoksun bir millet, uygar toplumlar karşısında uşak durumunda kalmaktan öteye gidemez…Aşağılık durumuna düşmemiş olanların isteyerek başlarına bir emir veren getirmeleri hiç düşünülemez Türk’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri, çok yüksek ve büyüktür Böyle bir millet tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir"

*** “Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır”

*** "Türk'ün onuru ve gururu ve yeteneği çok yüksek ve büyüktür Böyle bir Ulus tutsak yaşamaktansa yok olsun, daha iyi Bu nedenle ya bağımsızlık, ya ölüm"

Atatürk ile ilgili çok güzel bir anı

Araştırmacı yazar Eflatun Cem GÜNEY anılarında, Samsun’da bir lisede geçen olayda, Atatürk Coğrafya dersinde çocuklardan birisine yurt haritası çizdirir Tahtada bulunan çocuk kendisine güvenen bir rahatlıkla tebeşiri yürüttü,yürüttü ve umulmadık bir çabuklukla yurt haritasını yazı tahtası üzerinde çizgileştirdi Atatürk şöyle bir baktı Sonra tatlı,yumuşak bir sesele “Oğlum,dedi; Şu senin haritada bir yıllık yurt parçası sınırlarımızın dışında kaldı

Bu tomurcuk yavrunun körpe zekası bir çift mavi gözle kamaşmıştı Bilerek bilmeyerek tebeşiri uzattı Atatürk’de çocuğun titreyen parmaklarından aldı Ve güney sınırlarımızı düzeltti Herkes göz kulak kesilmişti, çizdiği sınır Hatay topraklarından geçiyordu Çocuğa döndü :

“Böyle olmayacak mı ? dedi Bu küçük çocuk büyük bir cevap verdi “SINIRLARIMIZ ÇİZDİĞİNİZ YERDEN GEÇER” işte bu sorgu ,bu cevap yalnız o sınıfın değil bütün milletin yüreğini tutuşturan yeni bir ülkü meşalesi oldu

19 Mayıs

Tarih 19 Mayıs 1919
Kara gecelerin çıkmaz girdaplarından
Bir güneş yükseldi ta… Samsun’dan
Doğudan, Batıdan, Kuzeyden, Güneyden…
Yer gök inledi…
Kurtar bizi “ey kahraman”
Kurtar bizi “ey kahraman”
Bu kahramanın adı “Mustafa Kemal’di”, Mustafa Kemal
Karadeniz,
Karadeniz olalı…
Görmemişti böyle bir insan…
Böyle bir kahraman
Dalgalar inleyerek sahile vurdular…
Durdur… “Mustafa Kemal”
Durdur artık…
Yapılan bu zulümleri…
Akıtılan bu kanları…
Buraları tarihe destan yazmış bir halkın toprakları
Sonsuza kadar da böyle kalmalı
Bandırma vapuru homurdandı…
“Haddini bil Karadeniz haddini”
İyi tanı karşındakini
Ben bile küçücük cüssemle…
Nice yollar aştım…
Mustafa Kemal’i Samsuna getirebilmek için,
Senin dalgalarınla savaştım
Sonunda amacıma ulaştım
Mutlu ve yorgunum şimdi
Ama…
Tarih asla unutmayacak, ne beni…
Ne de Mustafa Kemal’i
“Mustafa Kemal” döndü arkasına…
Çelik hışmıyla baktı…
Bir Karadeniz’e,
Bir Bandırma vapuruna
“Sen” dedi Karadeniz’e…
“Üzülme”…
Karşımda/da ezilip büzülme…
Söz veriyorum sana…
Sakarya’ya dökeceğim düşmanları…
Elbet…
Sakarya ulaştırır sana bu akıtılan düşman kanlarını
Sende o zaman dalgalarınla…
Yükselt göklere zafer nidalarını
Çelik bakışlarını çevirdi…!
Bandırma vapuruna…
“Sen” dedi… “Sen”
Beni küçücük cüssenle…
Buralara getirdin…
Umutları tükenmiş, bir millete…
Kararlı olunursa…
Neler yapılabileceğini gösterdin…
Tarih boyunca anılacaksın…
Sonsuz minnettarım sana
Mustafa Kemal kararlı, ayağını vurdu…
Toprağa bastığı yere…
“Ya istiklal ya ölüm” dedi
Yer gök titredi…
19 Mayıs 1919’da…
Bir kurtuluşun destan destan…
Temelleri atıldı Samsun’ da
Mustafa Kemal verdiği sözleri…
Bir bir yerine getirdi…
Düşmanları döktü Sakarya’ya…
Karadeniz haykırdı…
“Sen çok yaşa Mustafa Kemal, çok yaşa”
Ne kadar teşekkür etsem azdır sana
“Bandırma Vapuru” olduğu yerde…
Böbür böbür… Böbürlendi
Tüm dünyaya…
Önemli olanın cüsse değil…
Yürek olduğunu gösterdi
Savaşmaktan yorgun düşmüştü millet…
Genç nüfusu tükenmişti cephelerde…
Onbeşli türküleri söyleniyordu ülkenin her yerinde
“Mustafa Kemal” kanlı gözyaşları akıtıyordu…
Savaşta ölen binlerce gence…
Gece gündüz yas tutuyordu
Kendini borçlu hissetti…
Gencecik yaşta cephelerde ölenlere…
Armağan etti “19 Mayıs”ı tüm gelecek…
Genç nesillere…
Yaşasın 19 Mayıs,
Yaşasın Cumhuriyet…
Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK

Nesrin NAZ(Karaduman)

19 Mayıs

Yıl 1919 Mayıs'ın ondokuzu
İşgal altında ülkem dağıtılmış ordusu
Anadolu perişan şimdi gözler yollarda,
Bandırma vapuruyla Atam azgın sularda

Karadeniz hırçın kız Karadeniz dalgalı
Bir yürek çırpınıyor vatanına sevdalı
O yürekle değişti milletimin kaderi
Kölelik olamazdı yaşamanın bedeli

Bir güneş doğuyor bak Samsun ufuklarından!
Bir ışık yükseliyor o kapkara sulardan
Öyle muhteşem bir nur ki ulaşıyor semaya,
Yeniden hayat verdi o nur Anadolu'ya

Samsun'da atan yürek Erzurum'dan duyulur
Bebelerin sütüyle Türk ordusu kurulur
Havza,Erzurum, Sivas kurtuluşu müjdeler
Vahdettin, Damat ferit hani şimdi nerdeler?

Milletin iradesi Ankara'da buluştu
Bu ne güzel bir haber bu ne muhteşem muştu
Artık zafer yakındır yakındır güzel günler
Sakarya, Kocatepe top sesleriyle inler

İzmir'in kurtuluşu düşmanın sonu oldu
Yurduma göz koyanlar kanlarında boğuldu
Şimdi anıyor millet ecdadını şükranla
Gerekirse tarihi yazarız yine kanla!

Sinan Orhan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com