![]() |
Atatürk'ten Özlü Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ten Özlü SözlerAtatürk'ten Özlü Sözler ![]() Atatürk diyor ki, Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir ![]() ![]() *** Hiç bir zafer gâye değildir ![]() ![]() ![]() *** Zafer, bir fikrin istihsâline (elde edilmesine) hizmeti nispetinde kıymet (değer) ifade eder ![]() ![]() ![]() *** Her büyük meydan muhare-besinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar ![]() ![]() *** Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir fendir ![]() *** Din bir vicdan meselesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Biz kimsenin düşmanı değiliz ![]() ![]() *** iki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Ne mutlu "Türküm" diyene ![]() *** Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ![]() **** Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim ![]() **** Yurtta sulh, cihanda sulh ![]() **** Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür ![]() **** Doğruyu söylemekten korkmayınız ![]() **** Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() **** Türkiye Cumhuriyeti mutlu, zengin ve muzaffer olacaktır ![]() **** Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ![]() **** Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür ![]() **** Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz ![]() **** Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir ![]() ![]() **** Egemenlik verilmez, alınır ![]() **** Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() **** Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır ![]() **** Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır ![]() ![]() **** Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz ![]() **** Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur ![]() **** Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz ![]() **** Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **** Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur ![]() ![]() **** Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır ![]() ![]() **** Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ![]() **** Gerçi bize milliyetçi derler ![]() ![]() ![]() ![]() **** Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar ![]() **** Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur ![]() **** Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır ![]() **** Milli his ile dil arasındaki baş çok kuvvetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **** Bir dinin tabiî olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır ![]() **** Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir ![]() ![]() **** Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir ![]() **** Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar ![]() **** Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() **** Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz ![]() ![]() **** Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir ![]() **** Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz ![]() ![]() **** Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır ![]() ![]() **** Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir ![]() ![]() **** insan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir ![]() **** Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın ![]() **** Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir ![]() ![]() ![]() **** Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim ![]() **** Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() **** Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur ![]() ![]() **** Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır ![]() ![]() **** Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() **** Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz ![]() ![]() ![]() **** Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmş? olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir ![]() **** Mualimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmenleri ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz ![]() ![]() ![]() **** Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() ![]() **** Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır ![]() **** Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir ![]() **** Türkiye'nin asıl sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür ![]() ![]() ![]() **** Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir ![]() **** Dünyada hiçbir milletin kadını, "Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim" diyemez ![]() **** Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın ![]() **** Ben, manevî miras olarak hiç bir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum ![]() ![]() ![]() **** |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|