![]() |
Atatürk İlkeleri Meb'den Gitti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk İlkeleri Meb'den GittiAtatürk ilkeleri MEB'den gitti ![]() Milli Eğitim Bakanlığı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden yapılandırıldı ![]() 32 birim 17’ye indirildi, bakanlık tüm yöneticileri görevden aldı ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, göreve geldikten 3 ay sonra bakanlığa neşteri vurdu ![]() ![]() Yapılan değişiklik ile bakanlığın görevleri arasından “Atatürk Milliyetçiliği’ne, laik sosyal hukuk devletine bağlı vatandaş yetiştirme” çıkartılırken, Bakan’ın görevleri arasında yer alan “milli güvenlik siyasetine” bağlı olma şartı da yeni KHK’da yer almadı ![]() BİRİM SAYISI: Halen 32 olan hizmet birimi sayısı, fonksiyon açısından birbirine yakın birimlerin birleştirilmesi yoluyla 17’ye düşürüldü ![]() ![]() ![]() TALİM TERBİYE: Talim ve Terbiye Kurulu da gözden geçirildi ve yapısı ile üye sayısı değiştirildi ![]() ![]() DENETMEN: Müfettişlik kadroları ‘denetmenliğe’ dönüştürüldü ![]() ![]() BAKANLIĞA 450 UZMAN: Milli Eğitim Bakanlığı da kariyer uzmanlığı sistemine geçiyor ![]() ![]() Bakan Dinçer yapılan düzenlemeyle ilgili ayrı ayrı biraraya geldiği gazetecilerin Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirlerine KHK’nın detaylarını anlattı, soruları yanıtladı ![]() DİN ÖĞRETİMİ: (Mesleki eğitim toplandı, neden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü eklenmedi? sorusu üzerine) Mevcut yapıyı değiştirmedik ![]() ![]() ![]() SÖZLEŞME: Bakanlık üst düzey yöneticileri ile uzmanlar için kadro karşılığı sözleşme öngörülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() GÖREVDEN ALMA: KHK ile Bakanlık merkez teşkilatındaki yöneticiler ile taşra teşkilatında İl Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri sona erdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|