Erkek Adamın Pc Hayatı |
07-12-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erkek Adamın Pc Hayatıİşte sanal raconlar: * Silmek istediği bir dosyayı Shift+Del kombinasyonu ile siler geri dönüşüm kutusu kullanmaz tükürdüğünü yalamaz * Windows gezgini kullanmaz aradığı dosyayı anında bulur * IP’sini gizlemez * Windows XPde bir hata olduğunda hata raporu göndermez ispiyonculuk yapmaz hoşgörülüdür * MS Office yardımcısını da diğer yazılımların Yardım menülerini kullanmaz * Bilgisayarcı kültürüne saygı gösterir “Tek rakibim AMD” “Rahmetli de X386′ydı” “Bir sana hasretim bir de 3Ghz CPU hızına” “Windows’un ustasıyım Linux’ın hastasıyım” gibi sözleri ağzından düşürmez * IMAC gibi renkli cicili bicili bilgisayar kullanmaz * Görev zamanlayıcı kullanmaz kafasına estiğinde defrag yapar * İnternette sörf yapmaz olsa olsa tavla oynar * Antivirüsle spyware ile uğraşmaz Gerekirse format basar * Multimedya klavye kullanmaz * Laptopun dokunmatik faresini kullanmaz normal fare takar * Işıklı-janjanlı kasa kullanmaz * Ekran koruyucu kullanmaz * Overclock yapamıyorum diye ağlamaz * Sistemi eski de olsa onu hor görmez sahip çıkar * “Bilmiyordum yanlış yaptım PC bozuldu” demez “Sinirlendim vurdum tekmeyi bozuldu” der * Markalı PC almaz kendi PC’sini kendi toplar * AMD 3000+’ı 26Ghz’e overclock ederken yanan işlemcisini servise ***ürdüğünde adam gibi doğruyu söyler “abi açtım çalışmadı” demez “Ne biçim işlemci bu adam gibi overclock yapılmıyor” der * Bilgisayar ayarlarını kurcalamaktan kaçınmaz Gerekirse bozar ama yine de kurcalar * Sınır tanımaz! ADSL limiti 3GB ise 29′da durmaz sörfe devam eder * Hızlı yazayım derken yaptığı yazım yanlışlarını silmekle uğraşmaz hemen Enter’a basıp gönderir * Sabit diskden fandan CPU’dan çıkan seslerle huzur bulur * Fedakar olur yaz sıcağında kendisi boncuk boncuk terlese bile vantilatörü kasadan içeri doğru tutar * Mouse kullanmaz klavyedeki hünerlerini her yerde gösterir * XP’sini Windows klasik temasıyla kullanır Şekerci dükkanı gibi kullanmaz * Dial-up’ında “save password” demez tüm şifrelerini hatırlar hepsi de farklıdır * My Pictures veya My Music klasörlerini kullanmaz aksine siler * USB’den kahve ısıtıcı kullanır Mutfağa gitmez Kahvesini aaaaaaarken kullandığı ICQ’sunda yazışacak birini bulursa klavyeyi on parmak kullanmak için kahve tutacağı olarak DVD-ROM’unu kullanır * Boş USB yuvası bırakmaz hepsini doldurur * Gecenin bi vakti bile olsa bilgisayar başında atletle şortla oturmaz * İşlem yapıyor ikonu olarak kum saati yoktur Tesbih çeken volta atan Kadir İnanır bakışlı insan modeli vardır * Yazılımların LITE sürümlerini kullanmaz * Ctrl+Alt+Delete ile uğraşmaz direkt reset atar * Sevdiği kızın adını ağaca değil monitöre kazır * Ayna önünde değil web cam yardımıyla monitör önünde tıraş olur * 128 MB USB bellek taşımaz babalar gibi 80 GB sabit disk taşır * QuickFormat atmaz * Yamasını kendi yapar internette yama aramaz * Bulduğu Windows açıklarını kendi kapatır * Sistemini power tuşuyla değil anakartın üzerinden kısa devre yaptırarak açar * Disket sürücüsünden vazgeçmez * Evinde evcil hayvan yerine virüs besler * Tıklamaz “basar” * Pencereleri ve bilgisayarı fareyle kapatmaz Alt+F4 kullanır * Renkli cicili bicili Windows Media Player arayüzü yerine siyah arayüzlü Winamp kullanır * Uzaktan yardım kullanmaz hatalı bilgisayar nerdeyse oraya gider * Beta program kullanmaz * Optik sürücüyü asla tuşuyla kapatmaz eliyle iter * IE’nin verdiği hatalara sinir olmaz onu bağrına basar yine kullanır * Klavye bozulduğunda çöpe atmaz oturur can yoldaşını tamir eder…edemezse ettirir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|