![]() |
Peygambere İtaat Farzdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygambere İtaat FarzdırPeygambere itaat farzdır “Allah’a ve Peygambere itaat edin ki, size merhamet edilsin ![]() ![]() Peygamberimize (sav) itaatin farz olduğunu bildiren bazı ayet–i kerimeler mealen şöyledir: ”Kendilerini iyilikle emir ve münkerden nehy eyler, iyi şeyleri onlara helal, fena şeyleri haram kılar ![]() “Peygamber’in size verdiğini alın, sizi kendisinden nehy ettiği şeyden de sakının ![]() “Allah’a ve Peygambere itaat edin ki, size merhamet edilsin ![]() “Kim Peygambere itaat ederse muhakkak Allah’a itaat etmiştir ![]() “Ey iman edenler, size hayat verecek şeye sizi davet ettiklerinde, Allah ve Rasulü’ne icabet edin ![]() “De ki, eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah da sizi sevsin ![]() “Peygamberin emrine muhalefet edenler, kendilerine bir fitne veyahut elemli bir azap isabet etmesinden sakınsınlar ![]() “ De ki, Allah’a ve Rasulü’ne itaat ediniz ![]() ![]() “Allah ve Rasulü bir işe hüküm verdiği zaman, mü’min bir erkekle, mü’min bir kadın için, kendi işlerinde muhayyerlik hakları yoktur ![]() “Sizin için Allah Rasulü en güzel örnektir ![]() Rasül– Ekrem (s ![]() ![]() ![]() ![]() “Kim bana itaat ederse, muhakkak ki Allah’a itaat etmiştir ![]() ![]() “Haberiniz olsun “ bana Kitap (Kur’an) ve onun kadar başkası (Sünnet) verilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Dikkat edin bir adama benden bir hadis ulaşır, o da koltuğuna dayanmış şekilde : “Sizinle bizim aramızda Allah’ın kitabı vardır ![]() ![]() ![]() “Size iki şey bıraktım, onlara sımsıkı tutundukça asla yolunuzu şaşırmazsınız: Allah’ın Kitabı (Kur’an), ve Peygamber’in Sünneti” (El–Esas Fi’s Sünne) İmam Evzai (rh ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|