Şaşırılacak Tebessüm |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şaşırılacak TebessümPeygamber (s a a)’in durumu çok ağırlaşmıştı, başını Hz Ali’nin dizine koydu ve bayıldı Fatime (a s) babasının nâzenin yüzüne bakıyor, göz yaşı döküyor ve şöyle diyordu: “Âh, Babamın bereketi ile rahmet yağmuru (vahiy) iniyordu Öksüzlerin ve dul kadınların sığınağı idi ”Resulullah (s a a), Fatime’nin ağlama sesini işitince gözlerini açıp yavaş bir sesle:“Aziz kızım! Şu ayeti oku: “Muhammed ancak bir resuldür O’ndan önce nice resuller gelip geçmiştir Şimdi o ölür veya öldürülürse gerisin geriye mi döneceksiniz ?” Ölümün çaresi yoktur,bütün peygamberler öldüğü gibi ben de öleceğim Fakat niçin millet, benim hedefimi sürdürmüyor ve geri dönmek istiyor ?” buyurdu![]() Bu sözler, Hz Fatime’yi daha da ağlattı Resul-ü Ekrem (s a a) aziz kızının perişan halini ve ağlar gözlerini görünce ona teselli vermek istedi Bundan dolayı Fatime’ye: “Yakına gel” diye işaret etti Başını babasına yaklaştırınca Peygamber (s a a) onun kulağına bir şeyler söyledi Fatime’nin tebessüm ettiğini gördüler ve şaşırdılar Sebebini sorduklarında; “Babam hayatta olduğu müddetçe sırrını kimseye söylemem” dedi![]() Fatime (a s) babasının ölümünden sonra; “Babam kulağıma: ‘Fatimeciğim, senin de ölümün yakındır; bana kavuşacak olan ilk kişi sensin’ buyurdu ” dediğinde Hz Fatime’nin tebessümünün sebebi anlaşılmış oldu
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|