Pembe Pamuk Helvaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pembe Pamuk HelvalarıPembe pamuk helvaları özledim ben ve değnekli horoz şekerlerini Bir kiraz ağacının dalında asılı duran o küçük bedenimle gökyüzünde sandığım pembe pamuk helvaları özledim ben Hiç mi mikrop kapmazdık o zamanlar, bakteriler henüz dünyamızı ziyaret etmemişlermiydi![]() Bir tane daha ama param yok dediğimizde; hadi bu da benden diyen o pamuk helvacı amcalar neredeler şimdi ![]() Daha sonraki zamanlarda mobiletten bozma etrafı teneke kaplı ve de en ucuz camdan ayakla çevrilen pedalı ile yumak yumak pamuk helva üreten, o zamanlarda bana dünyadaki en büyük icat gelen arabalara ne oldu peki ![]() Ya değnekli horoz şekerleri Çift taraflı açılan tahta sepetlerin kenarlarına dizilen Elma şekerleriyle yan yana duran horoz şekerlerine ne oldu![]() O elmaları yerken anlardık onun elma olduğunu Hani şimdilerde muz da yeseniz bir yeşil salatalıkla aynıdır ya tadı O zamanlar elmaları yerken Şekerinin tadını bir daha fazla alırdık ta Elmanın ekşisini anlamazdık ya![]() Peki ne oldu o elma şekerlerine Sonraları lüks pastanelerde caf caf lı jelatinlere sarılan Hani bir de altından bir süslü kurdele ile bağlanıveren elma şekerleri![]() Dostluk ve komşuluklarla birlikte onların da yerini bir başkalarımı aldı ![]() Sevgilerle birlikte tükendiler mi renk renk macunlar bile Daha tadına doyamamışken Bir yuvarlak derin tepside Altında 3 ayaklı sehpası ile her yere hemen açılıveren macun dükkanları ne oldu![]() İçinde duran renk renk üçgen macunları çok özledim Bir tahta çubuğa sarılıveren Sarılırken seyretmek nasıldı var mı anımsayanınız Başımızı bir o yana çevirirdik bir bu yana o çubuklara sarılırken Ve de akıverirdi ağzımızın kenarından sular Zor beklerdik alıvermeyi satıcının elinden![]() İlk yaz başladı Sokaklarda macun tepsilerini görmek istiyorum ben Ve pamuk helva satan o güzel amcaları Değnekli horoz şekerlerimi verin bana![]() Alın sizin olsun lüks pastane camekanlarında seyreden en muhteşem pastalar ![]() İlkyaza merhaba ![]() ![]() ![]() alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|