Pembe Pamuk Helvaları

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pembe Pamuk Helvaları

Pembe pamuk helvaları özledim ben ve değnekli horoz şekerlerini

Bir kiraz ağacının dalında asılı duran o küçük bedenimle gökyüzünde sandığım pembe pamuk helvaları özledim ben Hiç mi mikrop kapmazdık o zamanlar, bakteriler henüz dünyamızı ziyaret etmemişlermiydi

Bir tane daha ama param yok dediğimizde; hadi bu da benden diyen o pamuk helvacı amcalar neredeler şimdi

Daha sonraki zamanlarda mobiletten bozma etrafı teneke kaplı ve de en ucuz camdan ayakla çevrilen pedalı ile yumak yumak pamuk helva üreten, o zamanlarda bana dünyadaki en büyük icat gelen arabalara ne oldu peki

Ya değnekli horoz şekerleri Çift taraflı açılan tahta sepetlerin kenarlarına dizilen Elma şekerleriyle yan yana duran horoz şekerlerine ne oldu

O elmaları yerken anlardık onun elma olduğunu Hani şimdilerde muz da yeseniz bir yeşil salatalıkla aynıdır ya tadı O zamanlar elmaları yerken Şekerinin tadını bir daha fazla alırdık ta Elmanın ekşisini anlamazdık ya

Peki ne oldu o elma şekerlerine Sonraları lüks pastanelerde caf caf lı jelatinlere sarılan Hani bir de altından bir süslü kurdele ile bağlanıveren elma şekerleri

Dostluk ve komşuluklarla birlikte onların da yerini bir başkalarımı aldı

Sevgilerle birlikte tükendiler mi renk renk macunlar bile Daha tadına doyamamışken Bir yuvarlak derin tepside Altında 3 ayaklı sehpası ile her yere hemen açılıveren macun dükkanları ne oldu

İçinde duran renk renk üçgen macunları çok özledim Bir tahta çubuğa sarılıveren Sarılırken seyretmek nasıldı var mı anımsayanınız Başımızı bir o yana çevirirdik bir bu yana o çubuklara sarılırken Ve de akıverirdi ağzımızın kenarından sular Zor beklerdik alıvermeyi satıcının elinden

İlk yaz başladı Sokaklarda macun tepsilerini görmek istiyorum ben Ve pamuk helva satan o güzel amcaları Değnekli horoz şekerlerimi verin bana

Alın sizin olsun lüks pastane camekanlarında seyreden en muhteşem pastalar

İlkyaza merhaba

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com