Kırmızı Ayakkabılarım

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırmızı Ayakkabılarım

Her kücük bir kizin rüyalarini süslemistir bir cift kirmizi ayakkabi Heleki benim cocuklugum döneminde, yasayan cocuklara en güzel armagan edilecek hediye eminimki bir cift kirmizi ayakkabiydi O yillar siyaset olaylari cok oldugu icin, her nekadar cok zor hatirlasam yada annemler anlatirken aklimda kalanlar olsa gerek gece silah seslerinin duyuldugu, kücük bir kesit hatirliyorum sadece Bu karisiklik icinde babam, annem ve beni yanina Almanya ya aldiracak ve kardeslerimide gecici olarak, köye babanemin yanina birakacakti Hafizami zorladigimda, bizi yolcu etmeye gelen komsularimizin, yüzlerini hatirlamasamda, belli belirsiz, silületlerini hatirliyorumBabamin yanina gidecegim icin cok sevincli ve mutluydum Annem bana kirmi bir ayakkabi ve ve kirmizi firfirli bir elbise almisti Yeni alinan ayakkabi ve elbisenin veridigi bir mutlulukla etrafa gülücükler ve nese sacan kücük, kivircik simsiyah saclari, tiz bir sesi olan sevimli bir kiz cocugumdum Etrafimdakilere sürekli, yeni kirmizi ayakkabilarimi gösteriyor, evin en kücük cocugu olma simarikligla , binbir türlü maskaraliklar yapiyordum Kardeslerim bana, sarilip agliyor, beni cok özlüyecegini söylerken ben onlara sadece simariklilikla, ayakkabilarimi ve kendi etrafimda dönerek elbisemin ne kadar güzel oldugunu göstermeye calisiyordum O gün tüm sevincler benimdi sanki, en cok sevdigim kirmizi renk olan, yeni bir ayakkabim, yeni bir elbisem vardi ve ben ilk defa ucaga binecetim, babamin yanina gidecektim Bir cocuk icin bundan baska en büyük mutluluk ne olabilrki?

Dayim da Almanya da yasadigi icin, yolculugumuzda bize eslik edecekti Civil civil etrafa sürekli , gülücükler sacan kücük bir kiz cocugu oldugumu cok iyi hatirliyorum Ankara ya havaalanina dogru yolculugumuzda, hic yerimde duramamis , sürekli sorularimla annemi bunaltigimi cok iyi hatirliyorum O kadar cok sevinc ve heyecan incindeydimki, Kirmizilar icinde tüm dikkatleri üzerime cekiyordum Buda benim simarikligima dahada bir simariklik katiyordu

Tüm yolculuk boyunca yerimde duramamis ve ilk defa ucaga binme heyecaniyla cok yorgun düsmüstüm Ucak yolculugunda da malesef uyuyarak gecirmistim

Ucak yolculugumuz sonra ermis, gözlerim etrafta babami ariyordu Bana dogru kollarini acmis yaklasan bir adam vardi Babam olup olmadigina emin olamadan saskin gözlerle bakmistimBabam cok büyük bir farkliliga ugramisti Uzun faulleri, bol paca pantolonu ve foteri vardiBir an icin babam bana yabancilasmisti

Artik 1 sene boyunca yasayacagimiz, tek odali evimize gelmistik Mutfagi oturma odasi ve yatak odasi sadece perdelerle ayrilmis tek odali evdi Ilk isim pencere kenarina kosmak olmustu Büyük bir hayal kirikligi yasamistim Etrafta oynayan hic bir cocuk yoktu, Bombostu kocaman bahceArtik annemle benim yalnizliklarim baslamisti ve tek arkadasimiz birbirimiz olacaktik

Zaman zaman annemin kardeslerimin resmine bakarak onlarla konusarak agladigini görürdüm 3 tane evladini birakmisti arkasinda, gönlü hic rahat degildiHic tanimadigi bir Ülkede, annam icin dillerini dahi bilmedigi insanlarla yasamak cok zor olacakti Farkli kurallari vardi bu ülkenin Bizim hic alisik olmadigimiz degisik kurallariÖrnegin belirli saatlerde gürültü yapmak yasakti ögle ve aksam yemek saatlerinde insanlar asla rahatsiz edilmez, saat 10 dan sonra herkez yattigi icin o saatlerde asla gürültü yapilmazdiBizim cat kapi cay ve kahve icmek icin ugradigimiz, komsu arkadaslik iliskileri yoktu Ögle yada aksam saatlerinde gelen misafire , Allah ne verdiyse ikramlari hic yoktu Kisacasi cok soguk insanlardi almanlar

Annemle bir cok kez irkci insanlarin tacizlerine magruz kalmistikAnnem cok korkusuz cesur bir insandiOkuma yazmasi olmadigi halde kendini gelistirmisti girdigi ortamlara cok cabuk uyum saglardiBir gün tranbay yolculugunda, karsimizdaki koltuga 15 yada 16 yaslarinda genc bir cocuk oturmustuAnnemin bas örtüsünden ve herhalimizden yabanci oldugumuzu, dil bilmedigimizi anlayan genc, annem basini saga sola cevirdiginde, anneme cesitli

yüz el hareketleri yapiyor, bir takim seyler söylüyorduannem son derece sinir olmustu cocuga, dil bilmedigi icin tepkisini, ona iyi bir osmanli tokadi atarak belirtmisti Tokadi yiyen cocuk hic sesini cikarmadan ilk durakta inmisti

Cocuksuzdu parklar, bahceler, Hayvan sevgisi coktu bu ülkedeKöpegini alan cikmisti disari, sanki cocuk yerine kedi köpek beslemeyi daha cok seviyorlardi bu insanlar Yasli yasli kadinlar bisiklete biniyorduBu cok sasirtiyordu beni, bizim oralarda yasli kadinlar degil kiz cocuklarinin bile bisiklet sürmesi ayipti etrafimi cokca yasli son derece bakimli kadinlar sarar, bana sürekli seker ve cikolata vererek beni severlerdi, Simsiyah saclari olan bu kara gözlü kiz cok dikkalerini cekerdi Kendi nesilleri renkli gözlü ve hep sarisindi

Bir gün beklemedigimiz bir misafirimiz olmustu Annemle tek odali evimizin kapisinin kurcalandigini duymus, annem büyük bir korkuyla kapiya kosarken acili vermisti kapi birdenÜst katta oturan sarhos yasli bir adam, kapilari sasirinca dalivermisti bizim eve, olanca hiziyla adami yitmis ve kapiyi kitlemisti annem Zararsiz bir alkolikti, zikkim icecesi diyerek bagirdigini hatirliyorum annemin Bu olaydan sonrada babam evimizi degistirmisti

Yeni evimizde, tek odali sirin bir evdiYan tarafta ev sahibimizin kizi oturuyor, alt kattada ev sahibi ve yaramaz 11 yaslarindaki oglu ev sahibimizin kizi cok sevimli cok cana yakindiZaman zaman beni evinde misafir eder, bana evde besledigi kücük beyaz ev farelerinin degirmeni nasil dönderdiklerini gösterirdi Burda biraz daha rahat olacagimizi düsünmüstü babam, Türk komsularimizda vardi En azindan annem icin iyi olacakti Babam annemin gidisatini hic iyi görmüyorduSürekli kendi kendiyle konusur olmustuKardeslerimi cok özlüyor ve onlarinin hasretine dayanamiyordu Sürekli agliyordu

Irkci olaylar burdada bizi rahat birakmayacakti Ilk basta ev sahibimizin 11 yasindaki oglu bizi sürekli rahatsiz eder olmustuCok yaramaz bir cocuktu ve beni hic sevmiyordu Sürekli kapinimizin önünde buldugu esyalarimizi, bahceye yada tuvalete atiyordu Babam ev sahibine sikayet etmesine ragmen cocuk cok korkusuzca bizi rahatsiz etmeye devam ediyordu Bir gün cigliklarla annemin yanina kosarak gelmis, saclarimin arasina atilan hamam böcegini annemin bulmasi icin cildiriyordum Evet bu yaramaz cocuk saclarimin icine hamam böcegi atmisti anneme kalsa bu cocugu durdurmak icin 1 tane osmanli tokadi yeterdi Babam sürekli annemi böyle bir sey yapmamasi icin uyariyor, polislik bir olay cikmasini istemiyordu Ama cocuk okadar cok kasiniyorduki annesinin vurdum duymaz tavirlarida buna ek oluyordu Merdiven dairesini silen annem bizim ayakkabi ve terliklerimizi tuvaletin icine atarken yakalamisti cocugu ve o an olan olmustu yerleri sildigi havluyla cocuga öyle bir vurmustuki, boynuna dolanan havluyla cocuk neye ugradigini sasirmis ve cok korkmustu Ogünde son olmustu bizi rahatsiz etmesi

tam bir sene anca dayanabilmisti annem kardeslerimin yokluguna, ne olursa olsun evlatlarinin yaninda olmak istiyordu Bu bir sene icinde öyle cok olay yasamistikki, insanin kendi memleketinden güzel baska yer yoktu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com