Bir Parça Deniz Yolla Bana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Parça Deniz Yolla BanaUzaktan, dibinden kıyısından uzak ihtimallerimi sorgula ve bir parça deniz yolla bana ![]() Kuytu köşe yalnızım işte; sensizim Kusacağım az sonra yalnızlığı, efkarımı ve sessizliğimi; ölümüne bağıracağım Noktalama işaretlerimi yargıla bir bir Sonra as Sonra kırıp bütün hayallerimi soğuk mermerlerin üzerinde beni bir kez daha parçalaUzaklardan bir parça deniz meltemi getir bana Ya da gittiğin yerden yolla gelemezsen Biliyorum gelmezsin artık gittiğin yerden Bari bir parça deniz yolla banaKusurlarımı alıp at Eksilerimi sıfırlarla çarp, sonra yalnızlığın denklemleriyle böl beni; parçala bakalım ne çıkacak aklımın en küçük açısıPınarlarımda kalmayan sularım var benim Az önce ağladığımdan değil Kuru bir Seni Seviyorum du hayat, benim için Garip gözler ardından açılıp kapanan kapılara inat hep açıktı gözlerim kapanmamacasınaKopuyorum şarkılardan, şiirlerden kanayıp içimi gönderiyorum sana Sende bana bir parça deniz yolla Küçük tebessümlerimi topla Biriktir atmamacasına Kalabalık etmez çantanda hayallerim Tutsa tutsa bir kalp yer tutar içinde Ama bilirim ki büyük bir kalbin var Sen denizimi yolla bana; ben sana kalbimi söküp göndereceğimKüllerimi dağıttım az önce yakıp kendimi Korkularımı getirdin bana Al götür Denizimi yolla bana Ya da alıp gittiğin, senin için vazgeçtiğim RûyamıAl götür istediğini Geriye bir ben kalsın, bir parça deniz meltemi, bir de gittiğin yerden bir parça deniz yolla banaMektuplara bakıp ağlama hiç Sus Denizlere haykırma boşuna Seni duysa duysa bir ben duyar benim içimdeKırılgan bakışlarla bakma bana öyle Sesin boğazımda düğümleniyor yine Karanlık bir bıçak gibi sırtımda duruyor Az önce ya da az sonralar fark etmiyor Uzuyorum gölgelerle Sonra yok oluyorum gecelerdeSırıtkan bir bakış oluyor zaman yüzüme çarptığında Kefen oluyor durup karşımda Sessiz bir beyazın içine giriyor düşlerim birer birer Birkaç defa daha dinlenmek istiyor oturup bir yerlerde Şarkılara tapınıyor içimdeki bir şeyler![]() ![]() Suskun korkularım depreşiyor gece karanlığında Mum ışıkları aydınlatmıyor hiçbir şeyi Suskunlukla besleniyor içimde bazı bir şeyler Ne bilmiyorum o şeyler Ama benim parçam onlar da; senin kadarNe sen, ne de bir parça yağmur Bir parça deniz yolla; yeter bana Bir de küçük bir deniz meltemi |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|