![]() |
Kimsenin Yaptığı Yanına Kalmaz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimsenin Yaptığı Yanına KalmazKimsenin Yaptığı Yanına Kalmaz Abbasi halifelerinin beşincisi Harun Reşid, sarayının bahçesindeki bir gül fidanını çok beğenir ![]() ![]() Bahçıvan üzerine titremeye başlar gülün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sultanım der, üzerine titrediğimiz gülün yapraklarını bir bülbül gagalayarak yere dökmüş, tek yaprak bırakmamış gülün başında ![]() ![]() ![]() - Üzülme efendi üzülme, der ![]() ![]() Rahat bir nefes alan bahçıvan işine döner ![]() ![]() - Sultanım der, bülbülü bir yılan yakalamış, yutarken gördüm ![]() Sultan yine telaşsız: - Merak etme efendi der, yılanın yaptığı da yanına kalmaz! ![]() Bahçıvan yine işine döner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sultanım der, bülbülü yakalayan yılanı ben de bahçede otlar arasında yakalayıp küreğimle öldürdüm ![]() - Bekle efendi bekle der, senin de yaptığın yanına kalmaz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Atın bunu zindana! ![]() -Sultanım der, bülbülün yaptığı yanına kalmaz dediniz, onu yılan yuttu ![]() ![]() Şimdi benim yaptığım da yanıma kalmıyor, sen zindana attırıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Harun Reşid, doğru söyledin bahçıvan, diyerek: - Bırakın bahçıvanı, çiçekleri sulamaya devam etsin! ![]() ![]() - Sultanımız, yaptığı yanına kalır! ![]() ![]() - Hayır der, kimsenin yaptığı yanına kalmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Evet,Kimsenin yaptığı yanına kalmaz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|