![]() |
Ardıç Kuşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ardıç KuşuAnkara' da işim uzamıştı ![]() biletimi değiştirmem gerekiyordu ![]() yazıhanesine gidip biletimi erteletmek için acele ediyordum ![]() koşarak yazıhaneye ulaşmaya çabalarken çarpıştık o yaşlı adamla ![]() Sendeledi; elindeki büyük sepette bulunan tahta kaşık, maşalar yola saçıldı ![]() Sanırım o da belediye zabıtasından kaçıyordu ![]() adamın kalkmasına, yola saçılanları toplamaya yardımcı oldum ![]() Heyecanlanmış, rengi solmuş, nefes nefese kalmıştı ![]() girip yol kenarındaki banka oturmasını sağladım ![]() maşaları toplayıp ben de yanına oturdum ![]() bir yandan da " bırakmıyor şu belediye zabıtaları üç kuruş para kazanalım ![]() eve katkımız olsun " diyerek söyleniyordu ![]() etmeye çabalarken " Dur hele, şimşir ve ardıç olanları diğerlerine karıştırma " diyerek engel oldu ![]() - Hepsi tahta kaşık işte, ne fark eder? - Olur mu beyim? Şimşir ve ardıç ile ıhlamur, gürgen bir olur mu? - Bilmem ![]() ![]() aldığı kaşıklardan birinin sırtını parmaklarıyla okşayarak bana doğru uzattı: - Ardıç, şimşir sert ağaçtır ![]() ![]() Zordur ardıçtan kaşık çıkarmak ![]() ![]() kullanırsın ![]() ![]() yumuşar, dayanmaz ![]() yaptığını, sağlık sorunları nedeniyle kızının yanına Ankara' ya yerleştiğini, evin geçimine katkısı olsun diye kaşık ve maşa yapıp işportada sattığını anlattı ![]() yakındı ![]() ![]() Bir araya gelmeleri çok zor, artık " dedi ![]() olacağım ki açıklama yapma ihtiyacı duydu: - Beyim, ardıç kuşunu bilmez çoğumuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yani bu kuş olmazsa ardıç ağacı üreyemiyor, öyle mi? - Evet, aynen öyle ![]() - Peki, sonra ne oldu, kuşlar mı azaldı? - Kuşlar azalmadı, hatta çoğaldılar bile ![]() ![]() ![]() ![]() çöplüklerinde yaşıyorlar ![]() ![]() ![]() - Bak bu ardıç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Olsun, aynı işi gördükten sonra varsın dayanıksız olsun ![]() - Şehirliler de hep senin gibi konuşuyor beyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne var bunda, şehirler hep böyle? Sustu bir süre ![]() Sevgi yok beyim ![]() ![]() tek tek elimde yapıyorum ![]() ![]() katkım olsun diye satıyorum ve bu beni mutlu ediyor ![]() beğenilip bir yerlerde kullanıldığını bilmek hoşuma gidiyor ![]() emek vermediği için sevmesini de bilmiyor ![]() semiriyor,ürüyor ama geride kalan ardıç ağacınınçektiği acıyı bilmiyor, görmüyor ![]() ![]() bankta ![]() ![]() göz atıp seçtiği kaşıkları gazete kâğıdına sarıp uzattı ![]() para vermek istedim; ederinden fazlasını almadı ![]() kucakladı ![]() ![]() kalabalığında gözden kayboldu ![]() - - Mehmet UHRİ |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|