![]() |
Bana Şehrimi Anlat Baba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bana Şehrimi Anlat BabaOğlumla şehir turuna çıktık geçen gün… Baba olmadan önce okuduğum kitaplar, “Ona yaşadığı kenti gezdirin ![]() ![]() Ben de şehrimizi en yalın, en zalim haliyle tanıtmak istedim ![]() Bahçelievler’den başladık gezmeye… 15 ![]() “TİP ne baba” diye sordu ![]() “Sosyalizmi Meclis’e sokan parti” dedim; “Onları yok ederek Meclis’i çare olmaktan çıkarıp sözü silaha verdiler ![]() Bahçeli’ye gitmişken Prof ![]() ![]() “Bir hukuk abidesiydi Muammer Hoca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aksoy’un cenazesini anlatarak Gaziosmanpaşa’ya tırmandım: “Cenazede en önde Uğur Mumcu yürüyordu” dedim: “Hocasından 3 yıl sonra, yine bir Ocak günü onu da evinin önünde katlettiler ![]() ![]() ![]() Karagöz Sokak’tan geçerken de Bedrettin Cömert’i yadettik: “Sanat tarihçisiydi ![]() ![]() ![]() Dönerken Bahriye Üçok’un evinin önünden geçtik: “Yiğit kadındı Bahriye hoca… Laikliğin kararlı bir savunucusuydu” dedim oğluma; “Bir kez programımıza konuk olmuş, sürekli tehditler aldığını anlatmıştı ![]() Bahçesinde kocaman çam olan evi gösterdim; Bahriye Üçok’un, açtığı bombalı paketle parçalanıp çoğaldığı o Ekim gününü anlattım… Gördüğüm manzarayı tarife dilim varmadı ![]() Kan izlerini takip ederek barut kokulu bir güzergahtan yürüyorduk sanki… Bastığımız toprak hala sıcaktı ![]() Azıcık kazsak, kanayacaktı ![]() Bayındır Sokak’a geldik ![]() Bugün herkesin peşine düştüğü örgütü 30 yıl önce saptamış, peşine düşmüştü ![]() ![]() Bu düşüncelerle, döndüm Ümitköy’e: “Bak burası da hocam Ahmet Taner Kışlalı’nın evi… Yıllarca birlikte çalıştık ![]() ![]() ![]() Haftaya da mesire yerlerini gezeceğiz ![]() Gölbaşı’na, Çiftlik’e, Söğütözü’ne gideceğiz ![]() “Burası kayıp silahların gömüldüğü yer… Burası faili meçhul cesetlerin arandığı yer” diye anlatacağım oğluma… O silahları gömenlerle, vahşice öldürülenler arasındaki ilişkiden söz edeceğim ![]() Bizim memleketin şehir turu böyle olur işte… Yol haritanız, durakları kanla işaretlenmiş bir kederli anılar atlasıdır ![]() Uğur Mumcu Caddesi’nde, Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda gezdirirsiniz çocuklarınızı… Salladığınız salıncağın altı silah deposu, yanı ceset tarlasıdır ![]() Eceliyle ölmez kahramanlarınız… Tarih, kitapta değil, sokaktadır ![]() Can Dündar |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|