Ekim Düşünceleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekim DüşünceleriSırtıma kazak alınca, anladım ki yaz bitti ![]() Kısa bir sonbahar Sonra kış![]() "Kış'ın orman yanmaz" diye düşünüp avunuyorum ![]() Bilir misiniz ? "Kurumuş dallar, sarı yapraklar "İşte biz bu şarkılarla büyüdük ![]() Niye kurumuş dallar, hiç düşünmedik, nedendir sarı yapraklar, hiç bilemedik Ezberle dediler, Tıpkı "baltalar elimizde" gibi ![]() ![]() Hani var ya "uzun ip belimizde, biz gideriz ormana, hep ormana "Allah Allah Niye baltalar elimizdeydi, uzun ipin ne işi vardı belimizde![]() ![]() Hiç sormadık Niçin giderdik biz hep ormana, hep ormana? Öğrenemedik![]() Çocukluk işte ![]() ![]() Kurumuş dallar ve baltayla kesilen ağaçlar, müzik derslerinde bilinçaltımıza yerleşen ilk cinayetlermiş meğer![]() Okullara bu şarkıları kimin ve niçin tavsiye ettiği, ancak büyüyünce kafama takıldı Yüreğime bir şüphe bile düştü Yıllardır orman yangınlarını işte bu duygular içinde izledim![]() Her yaz kahroldum ![]() Şimdi baltalar demode oldu Toplu imha için yangın metodu gelişti![]() Acaba diyorum, Bodrum'u, Marmaris'i, Çeşme'yi yakan bu yangıncılar, bizimle aynı sınıflarda mı okudu? Nedir bu ağaç düşmanlığı? Acaba ilham kaynağımız o şarkılar mı? Bu engin müzik terbiyesinin ilk mimarları kimdir yarabbi? 10 yılda 15 milyon genç yetiştirmekten daha zor bir iş bu ![]() Günler kısaldı ![]() Daha da kısalacak ![]() Kışın orman yangını olmaz Anladık![]() Ne fayda? Bu yazki yanıklar, iskân'a açılırken, gelecek yazki yanıklar, yine yüreğimize saplanacak Öbür yıl, aynı film![]() Yazdan kulağımda son kalan seda, Bakanlardan birinin "trenlere taş atmayın" diyerek çocukları uyarmasıdır ![]() Ağaç kesen, dal kıran, yaprak kurutan, parkta kanape parçalayan nesillerden gayrı, şimdi de trenlere taş atan çocuklar, 80 yıllık eğitim sisteminin aynasıdır ![]() Rauf Tamer |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|