![]() |
Biz Mi İstedik Yoksa Hak Mı Ettik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biz Mi İstedik Yoksa Hak Mı EttikBenim çocukluğumda annelerimiz çalışmazdı ![]() Okuldan eve geldiğimde boynumdaki anahtarla kapıyı hiç açmadım ![]() Hatta babamın bile anahtarı yoktu ![]() Annem evimizin bir parçası gibiydi, hep evdeydi ![]() Her yere birlikte giderdik, zaten öyle çok da gidilecek bir yer yoktu ki ![]() ![]() ![]() En büyük eğlencemiz sokaklarda oynamaktı ![]() "Sokakta oynamak" diye bir kavram vardı yani ![]() Cafelerde, alış-veriş merkezlerinde buluşmazdık ![]() Okula arkadaşlarımızla gider, birlikte çıkar, oynaya-zıplaya yürüyerek gelirdik eve ![]() ![]() ![]() Servis falan yoktu ![]() Ayakkabılarımız eskirdi ![]() Hatta öyle olurdu ki; çantalarımızı kaldırımlara koyar, oyuna bile dalardık ![]() ![]() ![]() Annelerimiz bu durumu bildiklerinden, kardeşlerimizle bizlere ekmek arası bir şeyler hazırlar gönderirdi ![]() Mahallemizdeki teyzeler annemiz gibiydi ![]() ![]() Ya da pencereden bir sürahi bir bardak uzatılır, hepimiz aynı bardaktan kana kana içerdik ![]() ![]() ![]() Kısacacı içimizden evine gidip gelen (ki sadece çişi gelen giderdi evine) elinde mutlaka yiyecekle dönerdi ![]() Anneleri o arada çocuğuna verdiği şeyden bizlere de gönderirdi ![]() Bu bazen bir kurabiye bazen bir meyve olurdu ![]() ![]() ![]() Cebimizde harçlığımız olduğunda düşmesin diye çıkarır çantamızın üstüne koyar, oyun bitince geri alırdık ![]() Çok garip ama kimse almazdı ![]() ![]() ![]() Sokaklarımız evimiz kadar güvenli idi ![]() Düşünce kaldırılır, kavga edince barıştırılırdık ![]() Polisler gelmezdi kavgalarımıza, zabıtlar tutulmazdı ![]() ![]() ![]() Sonra kavgalarımız da öyle usturayla falçatayla olmazdı, onlar nedir bilmezdik bile, asla kanla falan da bitmezdi; en fazla birbirimizin saçından çeker, hayvan adları sayar, tekme atar, yine oyuna dalardık ![]() ![]() ![]() Birbirimizin suyundan içer, elmasından dişlerdik ![]() Misket oynamaktan parmaklarımız kanar yine de mikrop kapmazdık ![]() Azar işitip, acillere taşınmazdık ![]() ![]() ![]() Düşerdik kafamızı çarpardık, ekmek çiğner basarlardı alnımıza, oyuna devam ederdik ![]() Röntgenlere, ultrasonlara girmezdik ![]() ![]() ![]() Ben bizim çocukluğumuzu çok özledim ![]() Sokaklarımız ruhsuzlaştı sanki ![]() ![]() ![]() Komşumu tanımıyorum ama evinin camında temizliğe gelen kadını haftada bir görür kolay gelsin der konuşurum ![]() Onun dışında orada kim oturur hiç bilmem ![]() ![]() ![]() Evimizi kendimiz temizlerdik, hepimizin elinde bezler güle oynaya bitirirdik işleri ![]() ![]() ![]() Evlerimiz var içinde yaşayan yok ![]() Parklarımız var içinde oynayan çocuk yok ![]() Ama her yıl sökülüp yenilenen kaldırımlar, lüks binalar, ışıl ışıl vitrinler ve buralara girip çıkan yapay insanlar ![]() ![]() ![]() Ruh yok, buz gibi; bu biz değiliz ![]() ![]() ![]() Tahta iskemlelerimiz de oturan yaşlılarımız; onlara dede, nene diye hatırını soran çocuklarımız yok oldu ![]() Ben kapılarında ''vale''lerin, ''badigard'' ların beklediği yerlerden hep korkmuş çekinmişimdir ![]() Kapısını çarparak örtüyor diye çocuğuna kızıp, taksidini bitiremediği arabanın anahtarını, hiç tanımadığı birine vermek ters gelir bana ![]() Benim değildir bu kültür ![]() Ne ruhuma, ne kültürüme ne de cüzdanıma hitap eder ![]() Nedir bunlar? Reklamlarla desteklenen beyni ve ruhu ele geçirilmiş insanlar olduk ![]() Birbirimize yabancı, yalnızlıklarımızla yaşar olduk ![]() İyi de neden böyle olduk? Biz mi istemiştik ? Yoksa hak mı ettik? Ya sizce ? alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|