Yarın Da Camdan Atar |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yarın Da Camdan AtarYarın Da Camdan Atar Yazısı - Ayşe Özyılmazel Köşe Yazıları - Yarın Da Camdan Atar Köşe Yazısı - Ayşe Özyılmazel Genç evli çiftimiz gece vakti İzmir sokaklarında motosiklette gidiyorlar Adam kullanıyor, kız arkada Tartışmaya başlıyorlar, yani insan motosiklette giderken nasıl tartışırsa Artık alıp veremedikleri neyse, tartışma büyüyor ve hareket halindeyken adam, kızı motosikletten aşağı atıyor Karısını! Şaka değil, bayağı atıyor ŞİKAYETÇİ DEĞİL! Kız yere düşüyor, hatta uçuyor Adam gaza basıp devam ediyor Çevreden koşup geliyorlar, kızı hastaneye götürüyorlar Çok şükür yarası ağır değil; boynu zedelenmiş Polis kocayı yakalıyor, koca alkollü çıkıyor Karakola gidiyorlar, ne oluyor? Kadın, kendisini motosikletten aşağı atan, canına kasteden adamdan şikayetçi olmuyor İfadesi alınan adam, serbest bırakılıyor Gerçi şikayetçi olsaydı ne olacaktı ki? Bu ülkede kadına şiddetin fazla bir karşılığı yok ki Kısmet yani Belki ölürsen, seni öldüren adam birkaç sene yatabilir Olduğu, olacağı odur yani Ama benim sözüm, motosikletten atılan o kadın ve onun gibilere Kızlar kulağınızı dört açın, hatta önce gözünüzü dört açın 1 Sebep her ne olursa olsun, şiddet kabul edilemez 2 Size fiziksel ya da ruhsal olarak zarar veren erkek, erkek değildir 3 Sevilmek için bedel ödemenize gerek yoktur 4 Bugün sizi motosikletten atan, yarın camdan atar Bugün size bir tokat patlatan, yarın kemiklerinizi kırar Bugün size hakaret eden, yarın canınızı alabilir 5 Şiddetin her türlüsü ciddidir ve katlanarak büyür Şikayetçi olun Korkmayın! 6 Siz utanmayın Utanması gereken odur Etrafınızdan çekinmeyin, "Ne derler şimdi" kaygısına kapılmayın Ne derlerse desinler, zaten hep bir şey derler Siz ne olacağınızı düşünün 7 İşiniz yok, paranız yok diye bu muameleyi çekmek zorunda değilsiniz Kimse değil Bir yerden başlayın, çıkış yolları arayın, birilerini arayın, kadın derneklerini araştırın, mutlaka bir çözüm bulacaksınız Yardım isteyin 8 Hadi gidin, aynaya bakın, ta gözünüzün içine bakın Kendinizi sevmeye başlayın Küçük adımlar atmanız bile yeter! Biliyorum zor ama yarın her şey daha iyi olacak İsteyin yeter Kabullenmeyin yeter! Ayşe Özyılmazel Kaynak |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|