![]() |
Antidepresanlı Aşklar 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antidepresanlı Aşklar 2Antidepresanlı Aşklar 2 Yazısı - Antidepresanlı Aşklar 2 Dilek Önder - Dilek Önder Yazıları “Stres, maddi sıkıntı, aşırı yorgunluk gibi şikâyetlerden, hekim bilgisi dışında ya da doz aşımı yaparak ‘antidepresan’ kullanarak kurtulmak isterken, kendinize ilgi gösterenlere ‘âşık’ olma eğilimi gösterebilirsiniz ![]() Haber bu ![]() Bundan iki-üç ay önceydi sanırım aynı habere başka bir yerde rastlamıştım ![]() ![]() Dayanamadım, (2)’sini de yazacağım ![]() Önce size bir hatırlatma yapayım; hani psikiyatrist örnekler vermişti: -“Tüpçüye âşık olmuş kız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir örnek daha vardı: -“Öyle bir iş adamı biliyorum ![]() ![]() ![]() Hatırladınız mı? Hani dalga geçmiştim ben de ![]() ![]() ![]() Adam hâlâ o Rus’un hayali içindedir kesin ![]() ![]() ![]() Elinde ilaç, bir karısına bir ilaca bakıp duruyordur! Heh heee ![]() ![]() ![]() Bugün okuduğum haberde örnekler değişmiş ![]() Ama önce kısa bir hatırlatma daha: Uzmanlar, kontrolsüz antidepresan kullanan “mani” (duygu durum bozukluğu) hastalarında ilgi gösterene “âşık” olma durumunun gözlendiği uyarısında bulunuyor ![]() Olay bu ![]() Tedavi ederken de çizgi aşıldığında manik durum ortaya çıkıyormuş ![]() ![]() Uzmanlar bunun toplumsal bir sıkıntı olduğu üzerinde duruyorlar ![]() Veee ![]() ![]() ![]() Yeni örnekleri veriyorlar: -“Bu durum evli olanların da başına geliyor ![]() ![]() ![]() Heh heh hee ![]() ![]() ![]() Şimdi bu kadının hocasına âşık olmasında antidepresanın etkisi var mı sizce? Âşık olur tabii ![]() ![]() ![]() Olur da, ilacı almasaydı bunu açığa vurmazdı! İçinde veya dışında çaktırmadan yaşar, bitirirdi ![]() ![]() ![]() Yalan mı? Daya ilacı, arkasından “Bu hayat senin, istediklerinin arkasında dur” gibilerinden ver coşkuyu, sonra da ilaç dokunuyor de! İyileştiriyor sonra da iyileştirdiğini beğenmiyor ![]() ![]() ![]() Alın size bir örnek daha: -“Mani halinde duygusal karar verme mekanizması bozuluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Normal derken??? İnsanın hangi hâli normal acaba? Dilek Önder |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|