Ey Sevi Biz Çaresiz Bir Zemheriden Geldik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Sevi Biz Çaresiz Bir Zemheriden GeldikEy Sevi Biz Çaresiz Bir Zemheriden Geldik - Şule Meryem Canpolat Gecenin sırları içinde bir matemim ![]() Karanlığın içindeki yaldız![]() Parlak görünüşüme aldanır yer ve gök![]() Aldanır içimdeki şair![]() Gecenin en derin yerinde karşılar beni yokluklar![]() Kelebek uçuşlarında saklı oysa, aradığım mutluluk ![]() Kaydıkça geceden kelebek, yaldızlarımdan arınırım![]() Ayrılır o an geceden hüzün![]() Uçuşlarla çoğalır içimdeki umut![]() Uçururum düşlerimi ben de, kelebek kanatlarında![]() Sıyrılırım o an geceden, içimde doğan şafakla![]() Yine de silemem içimdeki korkuları![]() Yok edemem bir anda, yüreği ağzında hallerimi![]() Ey beni geceye mahkum eden sevgili!![]() Azat et ne olur artık bu serseriyi![]() Sen! suskun gecenin ardında bir har![]() İçimde yüreği ağzında korkak bir şair var![]() Ateşe mahkum![]() Suya hasret![]() ![]() Zaman topluyor senden ne varsa ![]() Ezelim ve ebedimken sen topluyorsun işte beni benden![]() Bir nehir olup yitiyor tüm anılar![]() Zamana bırakılmış yeminlerle, tıkanıyor düğümler![]() Ne sen çaresin geceye![]() Ne gece senden avare![]() Başıboşluğumuzla zamana hapsolmuşuz işte hepimiz de![]() Vefasızlığın derinleştirdikçe geceyi, amber kokusunda yanıyor nefesim![]() Şimdi yanıyor herşey ben yandıkça![]() Aşka kurban nefesim yanıyor, sevgim toprağa karıştıkça![]() Ölü bir aşkın nöbette melekleri![]() Bekliyorlar senden emanet makberi![]() Huzuru; sokaktaki köpeğe, ışığı sokak lambasına, aşkımızı çığlık çığlığa toprağa vermişken biz, iki melek bekliyor bizi![]() Bir de![]() Kanadı kırık ebabil![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karanlığın dışından gelir sesin ![]() Duyarım ama cevap veremem![]() Kızılın kıyısında bulanır su![]() ![]() Ne yapsam arındıramam bizi saran kiri![]() Süzerim ağzında, sana söylenmemiş sözleri![]() Belki duyarsın diye, en içten sitemleri![]() Dizgini kopuk küheylan, göğün asi mavisi![]() Bulutlar paramparça hüznün ağırlığından![]() Gül kokusu bezenmiş, güzel yollar![]() Kırmızınin en tatlı tonu![]() Çekmecesinde sevgilinin, aşkın en büyük koru![]() Ateşe su, çekmeceye anahtar![]() Suda kibir, anahtarda dikenler var![]() Ne yapsam sevgili!![]() Sana ulaşmak için önümde engeller var![]() Aşılmamış setlerin bir yanında sen![]() Hüznün rengine boyanmış kalbimle, matemde ben![]() ![]() Aşkın bu en acı hali düşürdü beni, en onulmaz yaralara ![]() Şerbetine kandıkça, en tatlı yalanlara![]() Şimdi ellere suskun, vedalardayım![]() Her yanımı sarmış hüzzam, bir başıma bambaşka makamlardayım![]() ![]() Yarin adı dolanıyor son kez dilime, yabancı diyarlardan ![]() El oluyorum, el oluyor sevdam, yangın yeri vedalardan![]() Yüreğim şimdi en derinlerinde, kendi cehennemimin![]() Gömülmüşüm, gömülmüş dışarda benim gibi soğuk bir mevsim![]() Ey Aşk! Karlara bulanmış şu toprak kadar, bahara hasretiz şimdi![]() Ey sevgili!![]() Çare olamadan, çaresizliğe gömülmüşüz, bu amansız zemheride![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle büyük fırtınalardan geçtik ki sevgili! ![]() Artık yamalar kifayet etmez örtmeye, üşüyen yüreklerimizi![]() Öyle tünellerden geçtik ki sevdikçe, hiçbir ışık gidermez artık, karanlığa sinmiş efkarımızı![]() Biz tünelleri ve kışları sevdik sanırım en çok![]() Bu yüzden baktıkça yüreklerimize hala sarhoş gülüşlerimiz![]() ![]() Herşeye rağmen bülbül gülle şen sevgili ![]() Arınıyor sevdamız, aşk kokan mısralarda![]() Dudaklarında ezberliyorum aşkın ilahisini![]() Rahlemde senli düşler, ağzında deniz ve iyot kokusu![]() Bulutların ardında saklı karanlık bahtımız![]() Ömrüm bir kelebek kadar narin ve saatlere mühürlü![]() Kırık bir kanat, hassas bir kelebek ve ömrü hazanla geçmiş kısa ömürler![]() Avare geziyorum uğultusunda hazanların![]() Yaşadıkça ölmek bu mu dersin sevgili!![]() Ben artık kendiyle çelişen, yorgun bir serseri![]() Güneşe meydan okuyor, ışığa hasret ruhum![]() Sabah olmasın artık![]() Ben akşamın bağrında seninle huşu doluyum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey karanlığın alnından süzülen sahibim ![]() Bırak alışayım içimdeki jilet kesiği yarama Sevgiliyle geçen her an, aydınlıktır bana![]() Yüreğime nakşetsin nakkaş maharetiyle görünmez bir el![]() Aşkın imkansızlığıyla gelen acıyı![]() Bırak Rabbim, büyüsün gözlerimdeki hayret!![]() ![]() Yarda gül zebili Bırak iç yerime batsın Batacağı kadar diken ![]() ![]() Ve ey gül kokulu sevgili ![]() Sen güller içinde, gülistanın zevkindesin![]() Ben gülden ırak, sevdaların izinde![]() Sen gül mevsiminde, ben hazanların içinde![]() Bırak yüreğime batsın, senden kalan dikenler![]() Bana gül aşkıyla bir ömür dikenler de yeter![]() ![]() Sen gül sevgili! ![]() ![]() Aşkların bahtıdır zemheri ![]() ![]() Şule Meryem Canpolat |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|