![]() |
Kadının Şahdamarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadının ŞahdamarıKadının Şahdamarı Yazısı - Kadının Şahdamarı Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Her kadının vardır bir şahdamarı: Ona zaman ve mekân tanımaksızın mesaj yollar ![]() Toplantıdayken yollar, çocuk bakarken yollar, film seyrederken yollar, yollar babam yollar ![]() Der ki: “Ben istediğimi hiçbir zaman açık açık söylemem ![]() ![]() Akıllı erkek bunu bilir ![]() ![]() Akılsız erkekse bilmez ![]() ![]() Bir de kadının ne demek istediğini anlayıp, anlamıyormuş gibi yapanlar vardır ![]() ![]() Oysa “Şahdamarım mısın?” diye soran bir kadın şunu demek istiyor olabilir: “Etrafımda aç kurtlar var ![]() Buna delikanlıca “kurda kuşa yem etmem seni!” diye cevap vermek de mümkündür, “ay ben kardiyolojiden hiç anlamam” deyip arazi olmak da ![]() Enver Paşa misali çıkıp “icabında vurur, yarar geçeriz!” demek de vardır, Damat Ferit misali “aman bir tatsızlık çıkmasın” diye tornistan etmek de ![]() İşin kötüsü, her erkek bazen Enver Paşa, bazen de Damat Ferit’tir ![]() ![]() Kadın, erkeğin Enver dönemine rastlamışsa ne mutlu ona! Yok Ferit dönemiyse yandı gülüm keten helva! “Şahdamarım mısın?” sorusu, bütün arabeskliğine karşın şöyle bir asalet taşır: “Sana o kadar güvendim ki, arabesk görünmekten zerre kadar gocunmadım!” Erkekler işte o anda ikiye ayrılır; hem de ortalarından ![]() ![]() Bir yarısı der ki erkeğe: “Erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır, hiç durma tüy!” Diğer onda birlik kısım da şöyle der: “Şimdi erkek olmayacaksan hiç olma daha iyi birader!” “Şahdamarım mısın?” sorusuyla karşılaşan erkek, kritik dönemeçle yüzleşmek zorundadır ![]() Öyle bir dönemeçtir ki; memleketi savaşa sok, Sarıkamış’a ordu yolla, Makedonya’da dağlara çık daha iyi! Soran vatan değil kadındır bu sefer: Erkeğin kendi kalbine ne kadar yakın olduğunu anlamaya çalışan ![]() “Şahdamarım değilsen şimdiden söyle de başımın çaresine bakayım” demeye getiren ![]() Muhtemelen “Şahdamarı hastalığı” illetinden haberdar bir kadın: Beyni besleyen damarın tıkanması sonucu insana inme indiren bir illet ![]() Hiçbir kadın istemez bu illetle tanışmak ![]() ![]() Gayrı yol yakınken tüymek ya da Enver Paşa’nın Naciye Sultan’a verdiği cevabı vermektir er kişiye düşen: “Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler!” tatlı Sözlük Yeni bir hayat: Her sabah başlayan şey ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|