![]() |
Biraz Da Romantizm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biraz Da RomantizmBiraz da Romantizm Yazısı - Biraz da Romantizm Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Romantizm lafını duymaya bile dayanamayan bir arkadaşım var ![]() ![]() ![]() “Romantizmi dar anlamıyla düşünme” dedim, geçen akşam dayanamayıp: “Mesela Kurtuluş Savaşı da romantik bir şeydi ![]() Yüzüme şüpheyle baktı: “Neden? İçinde aşk, ayrılık falan var diye mi?” “O da var tabii ama asıl neden, bir milletin onuru uğruna imkânsız görünen bir işe kalkışıp başarılı olması ![]() “Ne yani, başarısız olsak romantik olmayacak mıydı?” “Tam aksine, tarihte bir sürü başarısız romantik var ![]() ![]() “Hadi canım sen de ![]() “Hem de nasıl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yani akıllı davranmadın mı romantik oluyorsun, öyle mi? O zaman benim dediğime geldin!” “Lafı yamultma, öyle bir şey demedim! Ama birine ‘akıllı ol’ dediğin zaman kast ettiğin şey romantikleri bozar ![]() ![]() “Biraz Don Kişot’luk olmuyor mu?” “Evet ama aynı zamanda Spartaküs’lük, Hektor’luk, Jeanne d’Arc’lık, Metin Oktay’lık, Sultan Galiev’lik, Deniz Gezmiş’lik, Hazreti Hamza’lık ve Mustafa Kemal’lik de oluyor ![]() ![]() “Nedir sence ortak tarafları? Kahraman olmaları mı?” “Hayır, egoist olmamaları ![]() ![]() “Valla romantik deyince benim aklıma Can Dündar, Kürşat Başar, yerli diziler ve sen geliyorsunuz ![]() “İltifat ettiğinin farkında bile değilsin ![]() “Ben de seni seviyorum ![]() “O zaman birer tane daha içelim ![]() ![]() “Delikanlıyı bozmaz inşallah ![]() ![]() Tuna Kiremitçi |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|