Daha İyi Yanıl

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Daha İyi Yanıl

Daha İyi Yanıl Yazısı - Daha İyi Yanıl Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları

O kadar zaman boş yere aşka inandım diyorsun: “Az aptal değilmişim!”

“O şirkette yıllarımı harcadım” diye kendini yiyorsun: “Ah benim eşek aklım!”

Halbuki akıllı bilinirsin Her konuda fikrin var

Etrafında aşk acısı çekenlere ve yatırım yapacaklara aklı sen verirsin Siyaset desen, senden sorulur

Haliyle, yanıldığın için kızıyorsun kendine Bu durumu kendine yakıştıramıyorsun

Halbuki mesele o değil, biliyorsun

Asıl mesele yanılman değil “Yeterince iyi” yanılmamış olman

Daha iyi yanılmış olsaydın, her defasında dövünmek yerine yanıldığına şükrediyor olurdun, değil mi?

Seni amaca bir adım daha yaklaştırdığı için

Hani Berthold Brecht “Tekrar dene, tekrar yenil Daha iyi yenil” demiş ya

Biz de onun müsaadesiyle “Tekrar dene, tekrar yanıl” diyelim: “Bu sefer daha iyi yanıl

“Yanılgının da iyisi-kötüsü olur mu?” demeyelim, oluyor Yanılgıdan yanılgıya fark var

Piyasada “Şahane Hatalar” diye bir kitap var

Sanki bunu göstermek için yazılmış Eline aldığında kitabın sadece okuru değil, kahramanı da oluyorsun

Kitap sürekli seçenekler sunuyor Sana düşen, okları takip ederek, kendi maceranı yaşamak

Adı üstünde, bol bol “hata” yapmak Ama bir de bakmışsın, bazı hata sandıkların sonradan çok şahane olaylara vesile olmuş

“Her işte bir hayır var” der ya büyükler, biraz o hesap

Öyle ya, kim bilebilir bugünkü yanılgımızın sonradan gelecek bir zaferin yolunu yapmadığını?

Başarısızlık saydığımız deneyimlerin büyük planın içinde gizli görevleri olmadığını?

“Hayat verdiğimiz bir konserdir” der bazıları: “Ama şarkıyı hep sahneye çıktıktan sonra öğrenirsin

Haliyle, yaptığımız her hata bizi bir adım daha yaklaştırır şarkının en kusursuz yorumuna Yanılıp da bastığımız her nota, mükemmel sonuca doğru bir adım

Asıl mesele de burada: Şarkıyı kusursuz çalmayı öğrendiğimizde ne olacak?

Konserden sonra hayat var mı? Yoksa tam işi bitirdik derken yeni bir şarkıya mı başlayacağız?

Belki de en iyisi, hayatı yanılgılarımızı daha kaliteli hale getirdiğimiz bir macera olarak görmek

Yanılgılardan korkmayıp onları dost edinmek Yine denemek, yine yanılmak Ama her defasında daha iyi yanılmak Umudu kaybetmeden

Bunu ben de biliyorum, sen de biliyorsun

Hayat da zaten böyle bir şey Tabii yanılmıyorsak

tatlı Sözlük

Hatırlatma: Direnmek de yeteneğe dahildir

Tuna Kiremitçi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com